Ingezonden persbericht

Woonzorgconcern IJsselheem scoort 4 keer zilver

KAMPEN, 20050318 -- Op donderdag 31 maart aanstaande ontvangen 4 locaties van Woonzorgconcern IJsselheem in Kampen, uit handen van de heer F. Bierens, Manager Zorgbeleid en Inkoop van het Zorgkantoor Drenthe/Zwolle/Flevoland het zilveren keurmerk in de zorg. De verzorgingshuizen Margaretha, De Amandelboom, De Vijverhof én verpleeghuis Myosotis ontvangen het keurmerk naar aanleiding van een intensieve kwaliteitsaudit.


Eind oktober werd er in de verzorgingshuizen Margaretha, De Amandelboom, De Vijverhof én verpleeghuis Myosotis een intensieve kwaliteitsaudit gehouden door het auditteam van de Stichting Perspekt. Op basis daarvan heeft het College van Deskundigen van Stichting Perspekt de locaties Margaretha, Myosotis, De Amandelboom en De Vijverhof van Woonzorgconcern IJsselheem het zilveren keurmerk in de zorg toegekend.

Het auditteam is onder de indruk van de kwaliteit van zorg én organisatie van deze 4 locaties. IJsselheem wordt in het auditrapport omschreven als een dynamische, professionele en innovatieve organisatie met een sterke kwaliteitscultuur. Kwaliteit is stevig in de organisatie verankerd door een consequente beleidscyclus en heldere verantwoordelijkheden. Cliënten en medewerkers zijn uitermate tevreden over "hun organisatie". "Het onderdeel cliëntenperspectief is maar liefst met een 9,5 beoordeeld, wat ons als Woonzorgconcern IJsselheem zeer tevreden stelt", aldus Henk Foekens, voorzitter Raad van Bestuur IJsselheem.

Het auditrapport vervolgt: "IJsselheem weet goed het evenwicht te bewaren: aandacht voor externe zaken gaan niet ten koste van interne processen, en het brengen van eenheid binnen de organisatie gaat gepaard met behoud van couleur locale. Het auditteam vond de dynamiek en de open en plezierige sfeer die de organisatie uitstraalt opvallend. Kortom, IJsselheem is een organisatie die op een professionele wijze aandacht besteedt aan de kwaliteit van zorg en dienstverlening. Men kan de toekomst van IJsselheem dan ook vol vertrouwen tegemoet zien".

Op donderdag 31 maart worden de 4 uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst voor de medewerkers en vrijwilligers van Woonzorgconcern IJsselheem die een bijdrage hebben geleverd aan dit fraaie resultaat. Deze feestelijke gebeurtenis zal plaatsvinden vanaf 15.30 uur in het restaurant van het nieuwe verpleeghuis aan het Engelenbergplantsoen 3 te Kampen.

Woonzorgconcern IJsselheem bestaat naast de verzorgingshuizen Margaretha, De Amandelboom, De Vijverhof en verpleeghuis Myosotis uit de locaties:

* Zorgcentrum Maarlenhof te IJsselmuiden
* Verzorgingshuis De Hazelaar te Hasselt
* Woon-/Diensten-/Zorgcentrum De Meente
* Prot. Chr. verzorgingshuis De Schans te Zwartsluis




Ingezonden persbericht