Gemeente Zwolle

De Week van de Stad van 4 tot en met 9 april 2005

Burgemeester Henk Jan Meijer kondigde gisteren al in zijn nieuwjaarsspeech de Week van de Stad aan. De Week van de Stad wordt gehouden van maandag 4 april tot en met zaterdag 9 april 2005. Het college gaat in deze week in gesprek met de stad. Deze week is een verdieping van de Week van het Bezoek, die in maart 2003 werd georganiseerd. Tijdens de Week van de Stad wil het college bestaande contacten vernieuwen of verdiepen en ideeën uitwisselen. Deze contacten zijn niet alleen bedoeld om te luisteren, maar juist om de dialoog aan te gaan.

Het college vindt het belangrijk te weten wat er leeft bij de burgers, wat hun mening is over projecten, ontwikkelingen of andere zaken in de wijk, in Zwolle. Daarover willen burgemeester en wethouders graag in gesprek met de inwoners van Zwolle. Voor de Week van de Stad hebben de collegeleden hun agenda's van 's ochtends tot 's avonds vrijgemaakt.

Informatie
De inwoners worden in de loop van januari verder geïnformeerd over de Week van de Stad door informatie op de Wijzerpagina´s in de Peperbus.

Achtergrond
In de Week van de Stad trekt het college erop uit om bezoeken te brengen en contacten te leggen met burgers, instellingen, ondernemingen, scholen enz. in Zwolle. Die week wil het college in contact komen met jongeren en volwassenen, luisteren naar wat er leeft, praten over hun ideeën, zorgen, wensen. In de wijk, op school, in de gezondheidszorg, bedrijven, het vrijwilligerswerk, de sport, het verenigingsleven, zorgcentra, kerkgenootschappen enz.

Het is dus niet de bedoeling dat er klachten ingediend kunnen worden over zaken als scheve stoeptegels etc. Daarvoor kan men terecht bij de Wijkservicepunten. Ook gaat het college in de Week van de Stad in principe niet op bezoek bij organisaties of belangengroepen waarmee men al regulier overleg heeft.

Organisatie
Het college heeft een werkgroep ingesteld die de Week van de Stad organiseert en coördineert. Het gaat niet alleen om een goede voorbereiding en een goed verloop van de Week van de Stad zelf. Heel belangrijk is de nazorg, het verwerken van de ideeën, meningen, afspraken en het terugkoppelen daarvan aan de inwoners met wie het college in gesprek is geweest.

Inwoners die het college willen uitnodigen voor een gesprek, kunnen hun uitnodiging vóór 28 februari 2005 sturen naar:

Gemeente Zwolle
Week van de Stad
T.a.v. mw. H. Noever, afdeling Communicatie
Antwoordnummer 119
8000 VB Zwolle

of per e-mail naar:
h.noever@zwolle.nl

Voor informatie over de Week van de Stad kan men bellen naar (038) 498 21 58 op maandag en dinsdag en de andere dagen van de werkweek naar (038) 498 29 98.


---