Heuvelrug, 10.05 uur

Utrecht 04-04-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Openbare schennis

VEENENDAAL In de nacht van zondag 3 op maandag 4 april werd een man voor openbare schennis aangehouden.

Rond 00.15 uur zag een getuige dat een man zich in een bushalte aan de Kerkewijk aan het bevredigen was. Zij belde de politie en politiemensen gingen ter plaatse. Aan de hand van het signalement hielden zij de verdachte, een 37-jarige man uit Veenendaal, aan. De verdachte is in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor openbare schennis van de eerbaarheid.

Moonen eindigt op politiebureau

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondag 3 april vond een man het nodig zijn ontblote achterste te laten zien. Vier verdachten werden aangehouden

Rond 20.00 uur reden politiemensen over de Hordenweg. Daar zagen zij een groepje jongelui zitten en één van hen vond het kennelijk noodzakelijk de politiemensen te moonen. Daarop werd deze verdachte, een 22-jarige man uit Wijk bij Duurstede, aangehouden. Zijn maatjes waren het daar kennelijk niet mee eens en probeerden de aanhouding te voorkomen. De politiemensen zagen zich daarop genoodzaakt één van de verdachten een klap met de wapenstok te geven en in de richting van twee verdachten met pepperspray te spuiten, zij werden echter niet geraakt.

Vervolgens werden ook de drie vrienden van de 22-jarige Wijk bij Duursteder aangehouden. Het ging daarbij om plaatsgenoten van hem van 22, 24 en 24 jaar oud. Het viertal werd naar het politiebureau overgebracht. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt.