Vertis

Migratie 19 eigen Oracle-applicaties naar webversies

Vertis is begonnen met de migratie van 19 eigen Oracle-maatwerkapplicaties naar webversies. Hiermee wordt het aflopen van het support door Oracle van client-server-applicaties ondervangen. Bovendien gaat Vertis over van een volledige Windows NT-omgeving naar een gecombineerde Windows 2003 en Linux-omgeving.

Daarvoor is de migratie van de oude Oracle Forms en Reports 6i en alle lagere versies naar de nieuwe Oracle 10g-versie noodzakelijk. Het grootste deel van de migraties gebeurt automatisch met behulp van speciale migratiesoftware.

Oracle 10g
Vertis gebruikt een groot aantal Oracle-maatwerkapplicaties voor zaken als urenschrijven, projectadministratie, relatiebeheer, financiële administratie, personeelsadministratie en afhandelen van klantmeldingen. Het ontwerp, bouw en beheer van deze applicaties gebeurt met de Oracle-tools Designer, Developer, Reports en Forms. De huidige versies (6.0, 6i en lager) zijn geschikt voor een client-server architectuur. Na een overgangsperiode waarin zowel client-server als webgebruik mogelijk was (met Forms 6i en 9i) heeft Oracle de nieuwe versie 10g uitgebracht die volledig gebaseerd is op webtechnologie. In deze nieuwe versie starten applicaties op in een web browser, wat bijvoorbeeld thuiswerken mogelijk maakt. Daarmee heeft Oracle echter ook besloten om de support op alle versies vanaf 6i en lager volledig te staken.

Om de investeringen in de huidige Oracle-applicaties rendabel te houden en bovendien beter voorbereid te zijn op de ontwikkelingen op het gebied van webtechnologie, heeft Vertis besloten om over te stappen op een Linux-platform met een Windows 2003 besturingsysteem en alle applicaties te migreren naar 10g. Behoud van de oude versies zou op den duur te hoge beheerkosten met zich meebrengen en zou problemen kunnen veroorzaken bij de koppeling met modernere systemen. Daarnaast maakt het gebruik van één standaard voor de Oracle-applicaties het versiebeheer een stuk eenvoudiger.

PITSS-migratietool
Voor een snel en betrouwbaar migratietraject maakt Vertis gebruik van PITSS-migratiesoftware. Deze software vergelijkt en vervangt van alle Forms en Reports in één keer de oude broncodes door de nieuwe, waarmee 95% van de migratie van alle applicaties wordt geautomatiseerd. De overige 5% bestaat uit het migreren van maatwerk waarvoor specialistische Oracle-kennis van de Vertis-medewerkers is vereist. Een migratie verloopt hierdoor in veel minder tijd en met veel lagere kosten. Ook voor relaties die besluiten hun applicaties te migreren naar een hogere versie kan Vertis de PITSS-tool gebruiken. Met de software wordt vooraf snel inzichtelijk hoeveel tijd en geld de migratie gaat kosten.

Meer weten over Vertis? Neem dan contact op via:

Telefoon: 0598 - 66 60 00
Telefax: 0598 - 66 60 29
E-mail: Info@vertis.nl