Politie Zuid-Holland-Zuid

04/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

04-04-2005 - Persberichten District I

DERDE VERDACHTE BEROVING AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft zondagmorgen 3 april een derde verdachte aangehouden voor de beroving van een 25-jarige man uit Delft. De beroving vond plaats op 3 april rond middernacht in de trein van Breda naar Dordrecht. Het slachtoffer werd met geweld beroofd van zijn tas en discman. Op aanwijzing van het slachtoffer konden direct na de beroving twee verdachten van 18 en 19 jaar uit Zwijndrecht aan worden gehouden. De derde verdachte, een 19-jarige jongen uit Zwijndrecht werd zondagmorgen in zijn woning aan de Colijnweg in Zwijndrecht aangehouden. Hij heeft zijn aandeel in de beroving bekend. De drie zijn in verzekering gesteld.

XTC-PILLEN ONDER ZADEL
DORDRECHT De politie heeft zondagmiddag 3 april twee mannen van 17 en 19 jaar uit Dordrecht aangehouden op de kruising Achterom/Bagijnhof. Agenten van het biketeam van de politie waren die middag bezig met surveillance tijdens koopzondag. Op eerder genoemde plek controleerden ze de scooter van de 19-jarige jongen. De scooter had geen sloten en de bestuurder gaf aan dat de scooter erg hard ging. Daarop besloten de agenten het voertuig mee naar het bureau te nemen voor onderzoek. De passagier achterop de scooter, een 17-jarige jongen, ging daarop compleet uit zijn dak. Op meerdere vorderingen van de politie om weg te gaan, gaf de 17-jarige geen gehoor. Daarop werd hij aangehouden. Op het bureau bleek onder de buddyseat van de scooter een zakje verstopt te zitten met daarin 149 xtc-pillen. De bestuurder van de scooter, die mee was gegaan naar het bureau, werd daarop ook aangehouden. Beide jongens zijn in verzekering gesteld. De bestuurder krijgt ook nog drie bekeuringen voor het niet dragen van een helm, overschrijding van de snelheid en het op eerste vordering niet tonen van het rijbewijs.

ONGEVAL OP KRUISING; POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval op de kruising S.M. Hugo van Gijnweg/Talmaweg op zondagavond 3 april omstreeks 20.40 uur. Een 19-jarige vrouw op de motor en een 45-jarige vrouw in de auto kwamen daar met elkaar in botsing. De motorrijdster kwam uit de richting van de Laan der Verenigde Naties en wilde op de kruising rechtdoor. De automobiliste reed op de S.M. Hugo van Gijnweg en wilde op de kruising linksaf de Talmaweg op. Beide dames verklaarden dat zij door groen licht reden. De politie komt graag in contact met getuigen van het ongeluk. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).