NOVIB

Start onderwijscampagne met geheim straatoptreden Krezip

Amsterdam 4 april - Met een onaangekondigd optreden buiten Paradiso in Amsterdam geeft de Nederlandse band Krezip vandaag om 12 uur het startsein voor de campagne onderwijs overwint armoede van Novib. Alleen jongeren die zich aanmeldden bij Novib kregen de afgelopen dagen via sms te horen waar ze moesten zijn.

Novib en Krezip gaan vanaf vandaag samen de uitdaging aan om 100.000 kinderen wereldwijd op school te krijgen. Een reusachtige digitale teller begint vanaf van daagtelopen.MetdeeindstandgaatKrezipin september naar de Verenigde Naties in New York om regeringsleiders op te porren beter hun best te doen voor onderwijs voor kinderen wereldwijd.

De regeringsleiders die van 14 tot 16 september in New York vergaderen, lopen flink achter met de millenniumdoelstelling voor onderwijs. Alle ruim honderd miljoen kinderen die nu nog van onderwijs verstoken blijven, moeten in 2015 naar school kunnen. Met de teller op hopelijk minstens 100.000 willen Novib en Krezip de regeringsleiders een zetje in de rug geven en aantonen hoeveel draagvlak er is onder Nederlanders om onderwijs voor alle kinderen ook werkelijk mogelijk te maken.

Met iedere vijf euro die via 0900 - 33 868 55 (lokaal tarief) binnenkomt kan een kind een half jaar naar school. Tot september worden vooral jongeren aangespoord om een of meer kinderen voor hun rekening te nemen. Dat gebeurt onder meer op festivals, zoals Pinkpop en LowLands. De Novib-teller hangt vanaf vandaag aan de gevel van de Balie in Amsterdam, zodat de tussenstand voortdurend te volgen is voor het publiek.

De fans van Krezip die het geheime optreden vandaag bezoeken zijn uitgenodigd via sms en ook leerlingen van het tegenovergelegen Barleuscollege zijn van te voren geïnformeerd. Krezip is de nieuwe ambassadeur van Novib. De populaire band brengt binnenkort een nieuwe single en cd uit. Krezip bezocht begin maart onderwijsprojecten in Ethiopië en kon er met eigen ogen zien hoeveel elke vijf euro voor onderwijs in de praktijk waard is. Jacqueline Govaert, de leadzangeres van Krezip, hield er een dagboek bij.

Noot voor de reactie,