Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Clarity komt met de eerste draadloze telefoon met gepatenteerde geluidsweergave en DECT-technologie

Hoofddorp, 4 april 2005 --- Clarity, een werkmaatschappij van Plantronics Inc, introduceert de C710, een volwaardige, draadloze en versterkte telefoon voor mensen met verschillende vormen van gehoorproblemen. De C710 is het eerste Clarity-product dat DECT en Clarity Power technologie integreert, waarmee een uniek product het levenslicht ziet dat is ontwerpen voor deze doelgroep.

De integratie van DECT en Clarity Power-technologie zorgt voor een beter geluidscontrast, een grotere signaalsterkte en een groter bereik - tot wel vijftig meter in een normale woonomgeving. De C170 is beschikbaar in gespecialiseerde winkels en de prijs zal ongeveer ¤ 199,00 bedragen (incl. BTW).

De C710 maakt gebruik van de Clarity Power-technologie die inkomende gesprekken kan versterken tot 32 decibel en hoogfrequente tonen kan vormen om gesprekken niet alleen luider, maar ook helderder te maken. Om de gebruiker te waarschuwen voor inkomende oproepen heeft de C710 een regelbaar oproeptoonvolume, een groot, verlicht toetsenbord en een goed zichtbare oproepmelder op de telefoon en de hoorn. Daarnaast is de C710 zo ontworpen dat hij eenvoudig in het gebruik is en voorzien is van de laatste telefoonsnufjes, zoals nummerweergave met een geheugen voor 10 nummers, een toets voor noodoproepen, een herhaal, flash, microfoon-uit en vindt-handset-functie. De C710 heeft ook een volwaardige volumecontrole, zodat hij ook bruikbaar is voor niet gehoorgestoorden.

"Omdat meer en meer mensen worden blootgesteld aan toenemende niveaus van lawaai en omgevingsherrie zien we een sterk toegenomen vraag naar versterkte telefoons. De leeftijd van de gemiddelde gebruiker van versterkte telefoons is gedaald als gevolg van het toegenomen lawaainiveau tijdens werk en vrije tijd. We zien nu meer en meer jonge mensen en mensen van middelbare leeftijd die worden getroffen door gehoorverlies," zegt Carsten Trads, president van Clarity. "Clarity houdt vast, en zal vasthouden, aan de missie om het leven van hardhorenden te verbeteren, gebruikmakend van geavanceerde, betrouwbare en betaalbare oplossingen, zoals nu met de C710."

Over Clarity

Clarity, een divisie van Plantronics Inc. (NYSE:PLT), (www.clarityproducts.com) is marktleider van versterkte telefoons, meldingssystemen, apparaten voor luiterassistentie en andere communicatiesysytemen voor gehoorsverlies. Clarity´s gepatenteerde technologie levert maatwerkoplossingen voor klanten die anders niet effectief en gemakkelijk kunnen communicaren met de buitenwereld. Omdat een groeiend aantal mensen kunnen gehoorproblemen willen aanpakken. Zal Clarity doorgaan met het leveren van effectieve technologieën. Het bedrijf is opgericht in 1969 en begonnen als fabrikant van telecommunicatie en is in 1986 opgekocht door Plantronics, Inc., marktleider van headsets voor zakelijke en individuele gebruikers wereldwijd. Zie ook www.clarityproducts.com.

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatieheadset in 1962 en wordt algemeen erkend als de marktleider op het gebied van communicatie-hoofdtelefoon / mikrofoonsets. De onderneming is beursgenoteerd en heeft ongeveer 3900 werknemers in dienst. Plantronics is de grootste leverancier ter wereld van headsets aan telecom- en andere ondernemingen, waaronder vele bedrijven uit de Fortune 500. De headsets van Plantronics hebben een rol gespeeld in films en bij vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bij de historische woorden van Neil Armstrong op de maan in 1969: "One small step for man,..." Plantronics is gesticht in 1961, heeft een hoofdvestiging in Santa Cruz (VS) en kantoren in 20 landen. De producten worden wereldwijd geleverd en ondersteund door een netwerk van geautoriseerde professionele distributeurs en verkooppartners. Informatie over de onderneming en haar producten is te vinden op www.plantronics.com

Voor de redactie

Voor meer informatie over een van de bovengenoemde producten, testproducten of fotomateriaal, kunt u zich richten tot:

Lubbers & De Jong BV

Margriet Luttikhuizen

Tel.: 00 31 (0)20 421 05 65

E: margriet@l-dj.nl