Politie Twente

Huiselijk geweld

Man aangehouden wegens mishandeling en bedreiging ex-vriendin

Almelo

Op zondag 3april omstreeks 00.00 uur is een 33-jarige Almeloer in zijn woning buiten heterdaad aangehouden wegens mishandeling en bedreiging van zijn ex-vriendin en vernieling van huisraad. De man zou eerder op de avond bij de moeder van zijn ex-vriendin de nodige bedreigingen hebben geuit en zijn ex in het gezicht hebben geslagen. Ook haar moeder werd door de verdachte geslagen. De verdachte werd rond middernacht in zijn eigen woning aangehouden. In de woning werd ook ruim een halve kilo hennep aangetroffen. Hiervan wordt proces verbaal opgemaakt. (05-040382)

Inbraak in kerkgebouw

Vernielingen aangericht en collectebussen ontvreemdt

Almelo

In de nacht zaterdag 2 op zondag 3 april heeft een onbekende zichzelf toegang verschaft tot een kerkgebouw aan de Steffensweg. De inbraak moet tussen Op zondagochtend werd ontdekt dat de boel in diverse ruimtes flink overhoop was gehaald en diverse vernielingen waren verricht. Vast staat dat enkele collectebussen met inhoud zijn meegenomen, de overige buit is nog onbekend. De politie stelt een onderzoek in. (bps 05-040215)

Aantasting openbare orde

Jongeren aangehouden voor belediging en niet voldoen aan vordering

Vroomshoop

Ongeregeldheden aan het Vredesplein, waarbij een bouwkeet in brand was gestoken en enkele personen uit een grote groep jongeren zich vervelend gedroegen jegens politiemensen, hebben op zondag 3 april omstreeks 23.30 uur tot twee aanhoudingen geleid. Het betreft een 34 jarige inwoonster uit Den Ham en een 35-jarige man uit Vroomhoop. Zij negeerden meermaals de vordering om te vertrekken en meenden de surveillanten te moeten beledigen. De diensthond moest worden ingezet. De 35-jarige heeft zich wegens een hondenbeet in zijn arm, onder behandeling gesteld in het ziekenhuis. Het tweetal is ingesloten. Er is een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de brand. (05-040414)

Verkeersongeval materieel

Botsing tussen motorrijder en personenauto leidt tot schermutseling

Enschede

Zondag 3 april omstreeks 16.00 uur vindt er op de A35 bij Enschede ter hoogte van hectometer paal 65.2 een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motorrijder. De 57-jarige bestuurder (Wierden) van een personenauto komt uit de richting van Enschede. Als hij uitwijkt naar links om een voertuig in te halen ziet hij daarbij, naar eigen zeggen, een 30-jarige motorrijder (Hengelo) over het hoofd. De motorrijder rijdt in dezelfde richting en was ook juist begonnen met het inhalen van het voertuig, waardoor tussen beide een aanrijding ontstaat. De motorrijder is echter van mening dat de automobilist hem opzettelijk aanrijdt. Om die reden komt het tussen beide bestuurders tot een schermutseling waarbij de automobilist van de motorrijder een klap in z'n gezicht krijgt. De politie heeft tussen beide partijen bemiddeld. Beide willen aangifte doen van mishandeling. Door de aanrijding zijn beide voertuigen licht beschadigd. (05-040317)

Rijden onder invloed

Bestuurder veroorzaakt lichte schade

Enschede

Zondag 3 april omstreeks 20.45 uur vindt aan de Zwarteweg in Enschede een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 58-jarige bestuurder uit Enschede stond voor de overweg waardoor z'n auto wat naar achteren rolde. Hierbij raakte hij de achter hem staande auto van een 38-jarige bestuurder uit Enschede. Zijn voertuig raakte hierdoor licht beschadigd. De 38-jarige Enschedeër heeft de indruk dat de 58-jarige bestuurder onder invloed is. Hij wil de man wel naar huis brengen. Dat wil de 58-jarige niet, deze rijdt vervolgens naar zijn woning. Op aanwijzing van de 38-jarige Enschedeër kan de politie de man in z'n woning aanhouden om hem voor ademanalyse mee te nemen naar het bureau. Deze wijst 1,8 promille uit. Ook blijkt de man niet in het bezit van een rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-040377)

Diefstal uit bedrijf

Eigenaar doet aangifte inbraak

Enschede

Bij een horecabedrijf aan de Enschedesestraat werd tussen zaterdag 2 april 23.30 uur en zondag 3 april 13.45 uur ingebroken. Als een medewerker zondagmiddag de zaak betreedt merkt hij dat er is ingebroken. Er is van alles meegenomen: zo zijn er kratten drank en diverse flessen sterke drank ontvreemdt. Daarnaast is de kassa geleegd en zijn er gokkasten open gebroken. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (05-040276)

Alcoholovertreding

Autobestuurder verkeert onder invloed van alcohol

Diepenheim

Op maandag 4 april omstreeks 00.50 uur wordt een 51-jarige automobilist uit Markelo gecontroleerd. De blaastest wijst uit dat de man gedronken heeft. Hij blaast 1,00 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt en een rijverbod van 4 uur wordt opgelegd. (bps: 05-040424)

Forse snelheidsovertreding

Automobilist rijdt te snel

Borne

Op de A35 ter hoogte van Borne wordt zondag 3 april omstreeks 15.00 uur een 31-jarige automobilist uit Almen aangehouden, nadat hij een forse snelheidsovertreding had begaan. Gemiddeld had hij met een snelheid van 191 km per uur over de A35 gereden. Zijn rijbewijs is ingenomen. (bps: 05-040315)

Brand

Bromfiets uitgebrand

Goor

Op zondag 3 april omstreeks 18.40 uur is de brandweer uitgerukt om een brandende bromfiets te blussen aan de Roerdompstraat. De bromfiets, eigendom van een 18-jarige man uit Goor, had benzine gelekt en was spontaan in brand gevlogen.(bps: 05-040349)

Brand

Boom in brand

Oldenzaal

Op maandag 4 april omstreeks 02.10 uur komt er een melding binnen dat er aan de Tulpstraat een brand zou woeden. Ter plaatse bleek dat ter hoogte van een automaterialenhandel een grote den in brand stond. De brandweer heeft het vuur gedoofd. Diverse auto's in de straat zijn ondergesneeuwd met as van de brand. (bps: 05-040432)

Brand

Schuur en coniferen achter woning staan in brand

Hengelo

Op zondag 3 april omstreeks 18.50 uur komt er een melding binnen van een schuurbrand aan de Mariastraat. Ter plaatse bleek dat er een schuur achter een woning in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust. De schuur en de coniferenheg zijn echter uitgebrand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend en wordt nader onderzocht. (bps: 05-040361)

Controle op naleving van art. 461 SR

Mountainbikers bekeurd

Vasse

Op zondag 3 april zijn 22 mountainbikers bekeurd in de omgeving van de Braamberg (rechts van de Hooidijk in Vasse) en in de omgeving van de "Slurf "(tussen Vasse en Ootmarsum). De mountainbikers fietsten in beschermd natuurgebied op de wandelpaden die uitsluitend zijn opengesteld voor wandelaars. Zij hebben allen een bekeuring van 64 euro ontvangen. Wat opviel was dat alle 22 mountainbikers geen legitimatie bij zich hadden, zij zijn hiervoor niet bekeurd, maar wel gewaarschuwd. Stop uw legitimatie in uw rugzak of fietstas(je).

Geweld met letsel zonder wapen

Man in woning mishandeld

Hengelo

Op vrijdag 1 april omstreeks 20.50 uur komt er een melding binnen dat een 52-jarige man in zijn woning aan de Marskant in elkaar is geslagen. Ter plaatse blijkt dat de man letsel aan zijn gezicht en onderarm had opgelopen. De man verklaarde dat er plotseling een man, via de niet afgesloten achterdeur, de woonkamer was binnengekomen. De man had om geld gevraagd. Nadat de 52-jarige Hengeloer had gezegd dat hij geen geld had sloeg de man hem meerdere keren in het gezicht. De 52-jarige man viel op de grond en werd nogmaals enkele keren mishandeld d.m.v. schoppen. De man kon een duidelijk signalement afgegeven. Op basis van dit signalement even later voor de ingang van het NS-station, een 33-jarige man uit Hengelo aanhouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor. (bps:05-039640)

Geweld met letsel zonder wapen

Man rijdt in op auto, eigenaar springt op tijd aan de kant

Hengelo

Op zaterdag 2 april omstreeks 08.55 uur rijdt een 54-jarige man uit Hengelo op de Boekeloseweg bewust tegen een andere auto aan. De eigenaar van deze auto een 29-jarige man uit Hengelo stond achter zijn auto en kon op tijd wegspringen, omdat hij anders onder zijn eigen auto zou terechtkomen. Het volgende was hieraan vooraf gegaan: De 54-jarige man uit Hengelo was boos op de 29-jarige man, omdat dit volgens hem onverantwoord rijgedrag had vertoond op de Langelermaatweg. De 54-jarige man was de automobilist gevolgd en toen de 29-jarige man zijn auto parkeerde om boodschappen te gaan doen in een winkel aan de Boekeloseweg bleef de 54-jarige man wachten, totdat de 29-jarige man terugkwam. Inmiddels had de 54-jarige man contact gezocht met de politie. De politie kwam ter plaatse. Beide mannen wilden aan de politie verklaren wat er had plaatsgevonden. Door de agenten werd aangegeven dat er voor beide partijen geen schade was en dat het beter was om ieder weer zijn eigen gang te gaan. Op dat moment startte de 54-jarige man zijn auto en reed tegen de auto van de 29-jarige man aan. Hierop is de 54-jarige man aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader verhoor. (05-039814)

---- --