Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 14 2005

Gemeentelijke informatie

Klankbordgroep van start bij ontwikkeling gebied Rijksweg-Middelweg

Tijdens de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep op 17 maart in het gemeentehuis van Mook en Middelaar zijn met bewoners en eigenaren uit het gebied Rijksweg-Middelweg in Molenhoek de uitgangspunten besproken om te komen tot een plan voor dit gebied. Na enkele vervolgbijeenkomsten zal een conceptvisie ter inzage liggen voor de ruimtelijke inrichting van het gebied Rijksweg 5 t/m 15 (kassenbedrijf). Belangstellenden kunnen hierop dan reageren.

In februari is een informatieavond gehouden over de aanpak van de ontwikkeling van dit terrein. Het college van burgemeester en wethouders ziet het als haar verantwoordelijkheid voor dit gebied een visie op te stellen om een verbrokkelde ontwikkeling van bebouwing en infrastructuur te voorkomen. Op basis van deze visie kunnen de eigenaren van de percelen hun bouwplannen ontwikkelen. Het college wil deze ontwikkelingsvisie uitdrukkelijk samen met omwonenden en eigenaren realiseren. In de bijeenkomst van 16 februari is afgesproken, dat een klankbordgroep als vertegenwoordiging van de bewoners en eigenaren van het gebied Rijksweg-Middelweg op zou treden als gesprekspartner van de gemeente. Diverse personen hebben zich aangemeld hiervoor en op 17 maart j.l. heeft het eerste overleg plaatsgevonden. De stedenbouwkundige heeft tijdens de informatieavond uiteengezet welke aspecten in ieder geval van belang zijn voor dit gebied. Deze aspecten zijn uitgangspunten en zeker geen eindresultaat. Het gebied wordt ingevuld met woningbouw. Het terrein ligt bij de ingang van de gemeente. Daarom heeft een invulling met zoveel mogelijk groen en openheid de voorkeur. Verder is het wenselijk dat de woningen met de voorzijde naar de Rijksweg worden gesitueerd. In het beleidsprogramma van de gemeenteraad staat dat de gemeente Mook en Middelaar met name voor starters en ouderen wil bouwen. Om dit financieel haalbaar te maken is clustering van woningen noodzakelijk. De gebouwen moeten passen in de omgeving en bij de villa Rijksweg 19.

Hoe komt zon ontwikkelingsvisie tot stand?
Op 13 april wordt de volgende bijeenkomst van de klankbordgroep gehouden. Daarna volgt waarschijnlijk nog een bijeenkomst. De uitkomsten hiervan worden verwerkt in een conceptvisie, die het college eind april zal vaststellen. Deze conceptvisie zal dan tot ongeveer eind mei ter inzage liggen. Het publiek kan in die periode zijn mening geven over de ontwikkelingsvisie. De exacte inspraaktermijn zullen we publiceren in deze gemeentelijke informatierubriek Ter Sprake. De reacties op de conceptontwikkelingsvisie worden dan beoordeeld en verwerkt. Op basis van deze gegevens stellen burgemeester en wethouders dan de ontwerpvisie vast in juni 2005. Daarna wordt het ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad die de ontwerpvisie op 15 september 2005 zal behandelen. Vanaf dat moment is de ontwikkelingsvisie definitief en zal gebruikt worden als leidraad voor bouwactiviteiten. Op basis van de ontwerpvisie die door het college eind juni vaststelt, kunnen eigenaren in het gebied in juni eventueel starten met de voorbereidingen om te komen tot woningbouwontwikkeling op hun perceel. Voordat er daadwerkelijk gebouwd wordt, zijn nog wel afzonderlijke procedures op grond van de Wet Ruimtelijke Ordening noodzakelijk. Als deze voorspoedig verlopen kan in 2006 gebouwd worden in dit gebied.

Klankbordgroep
Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in het gebied Rijksweg-Middelweg of heeft u zelf suggesties over de invulling van het gebied, dan kunt u contact opnemen met één van de volgende personen van de klankbordgroep.

- de heer J.A. Ruijs, Rijksweg 19, 6584 AA Molenhoek
- de heer J. Labro, Stiftstraat 33, 6584 AK Molenhoek
- de heer G.J. Wienhoven, Stiftstraat 23, 6584 AK Molenhoek
- de heer Th. Lansink, De Zonneschijn 10, 6584 AX Molenhoek
- de heer F. Hellenbrand, Stationsstraat 2, 6584 AV Molenhoek
- mevr. H. van Ruitenbeek, Middelweg 45, 6584 AE Molenhoek Voor vragen over de procedure kunt u bellen met bureau RIBM van de gemeente Mook en Middelaar, tel. 024-6969148.

Fietspendelboot Sambeek-Grave 2006 in de vaart

De komst van een fietspendelboot op de Maas tussen Sambeek en Grave is een stap dichterbij gekomen. Afgelopen vrijdag hebben de portefeuillehouders recreatie/toerisme van de zeven gemeenten (Cuijk, Boxmeer, Mill, Sint Anthonis, Grave, Mook en Middelaar en Gennep) elkaar beloofd zich bij hun gemeenteraden sterk te maken voor de totstandkoming voor de fietspendelboot.

Als het aan de portefeuillehouders ligt, kunnen bezoekers en bewoners van het Land van Cuijk en Noord Limburg met ingang van 1 mei 2006 gebruik maken van de fietspendelboot. Het komend jaar zou in hun visie dan gebruikt moeten worden om het project gedegen voor te bereiden. Meer informatie onder dit onderwerp vindt u op onze website www.mookenmiddelaar.nl

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 29 maart j.l. vergaderd. Onder andere is besloten

een aanlegvergunningprocedure op te starten om een proefput voor grondwaterwinning op de Mookerheide te kunnen realiseren.

een startsubsidie te verlenen voor start- en activiteitenkosten jeugdwerk Molenhoek

het subsidieverzoek van Vereniging Molenvrienden Land van Cuijk voor jubileumactiviteiten afgewezen.

Waarover praten wij
Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de verga deringreagerenopvoorstellen.Bijcommissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Raadsvergadering
Donderdag 14 april 2005, 19.30 uur

Openbare bekendmakingen

BOUWEN
Verleende reguliere bouwvergunningen

Bouwadres
Omschrijving Verzonden
Molenhoek:
Franciscanessenstraat bouw 4
17, 18, 19 en 20 vrijstaande woningen 24 maart 2005

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.
Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving Mook :
Karolingenstraat 48 vergroten keuken Molenhoek:
Rijksweg 35f plaatsen overkapping

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

WET RUIMTELIJKE ORDENING

Vrijstellingen bestemmingsplanvoorschriften

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar zijn voornemens om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor:


- het bouwen ophogen van de kap van het bijgebouw op het perceel Startsedijk 1 te Mook.

Tevens zijn burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar voornemens met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor:


- het bouwen van een terrasoverkapping op het perceel Franciscanessenstraat 10 te Molenhoek

Voor beide vrijstellingen geldt:
Inzageperiode: 6 april 2005 t/m 3 mei 2005.
Reactiemogelijkheden: door middel van zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens de inzage periode.
Nadere informatie: afd. Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-6969149

VERKEER

Inhaalverbod brug Witteweg
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in het belang van de verkeersveiligheid besloten hebben een inhaalverbod in te stellen aan weerszijden van de brug Witteweg.

Inzage: van 6 april t/m 17 mei 2005
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode;

- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift, bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Nadere informatie: afdeling Grondgebied, Openbare Werken, tel: 69 69 158

Wegenlegger
De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 17 februari 2005 besloten de geactualiseerde wegenlegger vast te stellen. In de wegenlegger is vastgelegd welke wegen gelegen buiten de bebouwde kom openbaar zijn en wie de houdersplicht heeft.

Inzage: De wegenlegger ligt ter inzage van 6 april t/m17 mei 2005 bij de publieksbalie van het gemeentehuis van Mook en Middelaar, Raadhuisplein 6 in Mook. U kunt de legger hier inzien op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 17.00 tot 18.30 uur.
Reactiemogelijkheden: Belanghebbenden kunnen gedurende de inzagetermijn een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Mook en Middelaar, postbus 200, 6585 ZK in Mook. Nadere informatie: Indien u een nadere toelichting wenst op de wegenlegger kunt u daartoe een afspraak maken met de heer J. Knoops, bereikbaar via telefoonnummer 024 69 69 111.

Berichttype Inforubriek Ter Sprake