Provincie Drenthe

Provinciale producten op www.drenthe.nl

Assen, 4 april 2005
Persberichtnummer 05-052

De provinciale website www.drenthe.nl is uitgebreid met een producten- en dienstencatalogus.

Deze catalogus bevat beschrijvingen van de producten en diensten van de provincie, zoals vergunningen, subsidies en voorschriften. Er wordt vermeld waaraan vergunningaanvragen en subsidies moeten voldoen en op welke wet en regelgeving ze gebaseerd zijn. De producten zijn per rubriek gerangschikt. Voorbeelden daarvan zijn: onderwijs en onderzoek, milieu en energie, openbare orde en recht, ruimtelijke ordening en infrastructuur.

De productencatalogus bevat in eerste instantie producten en diensten die de provincie op basis van landelijke wet- en regelgeving uitvoert en die voor alle provincies identiek zijn. In de loop van het jaar zullen er steeds meer specifieke producten van de provincie Drenthe aan toegevoegd worden. Vanaf medio 2005 kunnen vanuit de productencatalogus ook aanvraagformulieren worden gedownload of rechtstreeks ingevuld.

De productencatalogus draagt bij aan het behalen van de doelstellingen uit het actieprogramma Andere Overheid. In 2007 moet 65% van de transacties met de overheid via internet worden afgehandeld.

De provinciale producten- en dienstencatalogus is te vinden op het internetadres http://www.drenthe.nl/balie/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl