Persberichten 4 april 2005

's-Hertogenbosch 04-04-2005

JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

's-Hertogenbosch - Zondagmiddag zijn drie jongeren, in de leeftijd van 14 tot 16 jaar uit 's-Hertogenbosch, aangehouden. Ze worden ervan verdacht op het Kapelaan Koopmansplein in 's-Hertogenbosch ruiten van een abri te hebben vernield.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING EN RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Zondagavond even na 18.00 uur werd een aanrijding gemeld op de Oude Engelseweg in 's-Hertogenbosch Een 42-jarige man uit Heeswijk had met zijn auto op die weg een aanrijding gehad. Direct na de aanrijding was hij doorgereden. Korte tijd later konden de auto en zijn bestuurder op de Tilburglaan worden achterhaald. Bij controle bleek, dat de 42-jarige man veel te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Naast de bekeuring voor het doorrijden na aanrijding kreeg hij ook een bekeuring voor het rijden onder invloed. Ook kreeg hij een rijverbod van 13 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

AANHOUDINGEN VOOR BEROVING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag zijn twee mannen, 18 en 29 jaar uit Vught en 's-Hertogenbosch en een 34 jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Rond 01.40 uur werd een 40-jarige man uit 's-Hertogenbosch op de Vivaldistraat van zijn portemonnee beroofd. De man werd aangesproken door de vrouw. Toen de man zijn portemonnee pakte, werd deze uit zijn handen gegrist door de vrouw. Ze wist samen met de twee aangehouden mannen in een auto te ontkomen. Het drietal kon korte tijd later op de Copernicuslaan worden aangehouden. Het drietal is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag is een 24-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. In een woning in 's-Hertogenbosch had ze een 42-jarige huisgenoot vermoedelijk met een hamer geslagen. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Schijndel - In de nacht van zondag op maandag, even voor 01.00 uur, werd op de Papaverstraat in Schijndel een 30-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Vermoedelijk zal de man ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Dit is een meerdaagse cursus die door de overtreder zelf betaald moet worden. De kosten van de cursus zijn 506,46 euro.

MAN AANHOUDEN VOOR GEWELD

Veghel - Zondagavond is een 22-jarige man uit Veghel aangehouden. De man wordt ervan verdacht na een ruzie met zijn auto op de Sluisstraat in Veghel te zijn ingereden op een 34-jarige man uit Heeswijk Dinther. Deze laatste is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. Nog onbekend is waardoor hij gewond is geraakt. Wel bleek de 22-jarige man uit Veghel te veel te hebben gedronken om met een auto te mogen rijden. Ook daarvoor werd hij bekeurd. Naast die bekeuring kreeg hij ook een rijverbod en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De auto van de man is in beslag genomen. Na verhoor is hij later die avond heengezonden.

HUISELIJK GEWELD

Schijndel - Een 63 jarige man uit Schijndel is op 4 april 2005 aangehouden ivm mishandeling van zijn 59 jarige vrouw uit Schijndel. Hij had zijn vrouw in het gezicht geslagen.

DIEFSTAL AUTO

Heesch - Op 4 april 2005 omstreeks 08.40 uur heeft een nog onbekend gebleven persoon een ruit van een bouwkeet aan de Graafsebaan te Heesch ingeslagen en de sleutels van een auto weggenomen. Vervolgens nam hij een zilvergrijze Mercedes 200 CDI, kenteken XN-XL-02 weg.