Ingezonden persbericht




-----------------------
Amsterdam, 4 maart 2005

Symposium "Kurk en Schroefdop"

Op maandag 4 april organiseert vakblad Perswijn tijdens De Nationale Foodweek/DRINKS het internationale symposium "Kurk en Schroefdop". Wijnflessen kunnen door en veelheid aan sluitingen gesloten worden. De originele kurk en de schroefdop zijn binnen dit scala uitersten. Op dit Symposium zullen zowel technische als psychologische aspecten aan belicht worden. Het symposium bestaat uit twee onderdelen:


1. De technische vergelijking van beide afsluiters. Wat zijn de technische kwaliteiten van de kurk en de schroefdop en wat zijn hun toepassingsmogelijkheden?


2. De toepassingsmogelijkheden worden vertaald naar de praktijk. Keuzemotieven en barrières aan de aanbod- en vraagkant. Welke psychologische componenten spelen een rol bij de consument? En wie beslist welke sluiting wordt toegepast. De wijnproducent, importeur, detaillist of consument?

De verschillende thema's worden vertaald in een aantal stellingen die worden voorgelegd aan een panel van professionals. Dit panel zal bestaan uit Franse wijnproducenten, een kurk- en een schroefdopproducent, Nederlandse wijnimporteurs en wijnhandelaren, een Nederlandse sommelier en een Nederlandse journalist.

Een aantal van de aspecten en stellingen die zullen worden behandeld zijn:


- De voor- en nadelen van kurk en schroefdop

- Wanneer kan je de kurk en wanneer de schroefdop gebruiken?
- Het imago en de naam "Schroefdop" komt in het Nederlands negatief over. In grote delen van de wereld wordt gewerkt met een merknaam, bijvoorbeeld Stelvin. Of is er nog een andere Nederlandse naam mogelijk.
- Barrières bij acceptatie van de schroefdop bij handel en consument
- Wie beslist over de sluiting? De consument, de producent, de importeur of de detaillist?
- Blijft in Nederland de kurk favoriet?

Datum: maandag 4 april, 10.15 - 12.00 uur.
Meer informatie: Uitgeverij de Wijnpers 020 - 6922108 Toegang : Op volgorde van aanmelden aan de deur : vol =vol Entrée : vrij.

Persbericht Symposium
"Kurk en Schroefdop"
Maandag 4 april Jaarbeurs Utrecht

Sjoerd de Groot Uitgeverij de Wijnpers

mobiel: 06- 29 54 45 32 Middenweg 193 e-mail: sjoerd@wijnpers.nl 1098 AN Amsterdam www.denationalefoodweek.nl Nederland/Pays-Bas Telefoon: (31)20-6922108 Fax: (31)20-6686044 e-mail: wijnpers@wijnpers.nl


---- --