Gemeente Utrecht

Persconferentie over Utrecht Monitor, Wijkenmonitor en aanwijzing van nieuwe urgentiegebieden in het programma Utrecht Veilig! Dat doen we samen

Op maandag 4 april organiseert de gemeente Utrecht een persconferentie over drie onderwerpen: de Utrecht Monitor, de Wijkenmonitor en de aanwijzing van nieuwe urgentiegebieden in het programma Utrecht Veilig! Dat doen we samen.

Eind vorig jaar is een uitgebreide enquête verstuurd naar een groot aantal naar inwoners in onze gemeente. De uitkomsten van de ruim 8000 ingevulde enquêtes zijn, samen met informatie uit een groot aantal andere gegevensbronnen, verwerkt tot twee rapporten. De eerste is de Utrecht Monitor 2005 (achtste editie), waarin de markante ontwikkelingen op vele beleidsterreinen worden geschetst en geduid. Het tweede rapport is de Wijkenmonitor 2005, waarin informatie staat die toegespitst is op de Utrechtse (sub)wijken en buurten. Samen leveren deze twee rapporten een goed beeld van de staat van de stad, anno 2005.

Onder andere de resultaten van deze monitors gaven aanleiding om twee extra urgentiegebieden aan te wijzen in het programma Utrecht Veilig! Dat doen we samen. Hierin werken gemeente, politie en openbaar ministerie sinds juni 2003 samen aan de veiligheid van Utrecht. Naast Kanaleneiland Noord en Nieuw Hoograven, de twee bestaande urgentiegebieden, zijn dus twee nieuwe urgentiegebieden benoemd.

Deze drie onderwerpen lichten burgemeester Brouwer-Korf en wethouder Gispen tijdens een persconferentie graag toe. De persconferentie vindt plaats op maandag 4 april, om 12.15 uur. Locatie: Stadhuis te Utrecht, Korte Minrebroederstraat 2, in zaal 1.03. Uw redactie is van harte welkom. U kunt de Utrecht Monitor en de Wijkenmonitor op vrijdag 1 april ophalen (na 13.00 uur) op het secretariaat van Bestuurscommunicatie, kamer 3.03 in stadhuis. Er rust een embargo op de rapporten tot maandag 4 april 12.00 uur, u dient daarvoor te tekenen.

Met vriendelijke groet,

Sari Klatter,
bestuurscommunicatie gemeente Utrecht
telefoon 030 - 286 1409