Gemeente Haarlem


31 maart 2005

097/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Gemeente organiseert inloopavond over de Slachthuisbuurt


Op dinsdagavond 5 april aanstaande is er een inloopavond over de Gebiedsvisie voor het Middengebied van de Slachthuisbuurt. Tijdens deze avond kunnen bewoners en andere belanghebbenden zich laten informeren over de toekomstplannen voor dit Middengebied. De avond zal worden ingeleid door wethouder Mimi Rietdijk. Tijd: tussen 19.30 - 22.00 uur. Plaats: ICT-gebouw, Richard Holkade 2.

Het college van B&W heeft 1 maart jl. ingestemd met de Gebiedsvisie voor het Middengebied Slachthuisbuurt. Op 8 juli 2004 stemde de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling in met het opstellen van de visie, die in zeer korte tijd tot stand is gekomen. De bedoeling van de visie is een gebied te creëren waarin op een prettige manier gewoond, gewerkt en gerecreëerd kan worden. Het gaat om het gebied tussen de Godfried van Bouillonstraat, Richard Holkade, Willem Pijperstraat, Prins Bernardlaan, Schipholweg, de Merovingenstraat, het westelijk deel Hannie Schaftsstraat en Pladellastraat.

Tijdens de inloopavond geven vakkundige mensen antwoord op vragen die bewoners en belanghebbenden hebben. Dit doen zij in daarvoor speciaal ingerichte stands. Bewoners en belanghebbenden kunnen hier dan ook van 19.30 uur tot 22.00 uur terecht.

Plannen in vogelvlucht
Het voormalige slachthuis en het bijbehorende terrein zullen een nieuwe invulling krijgen. Daarnaast zal het Woonwagencentrum worden verplaatst, uitgebreid en vernieuwd. Ook zal de speeltuin, die op de huidige locatie naast het buurtpark blijft, een grondige opknapbeurt ondergaan. Tenslotte zullen er in het gebied meer dan 600 nieuwe woningen komen, naast werk- en publieksfuncties en wijk- of stadsdeelvoorzieningen.


Procedure

Momenteel ligt de Gebiedsvisie Middengebied Slachthuisbuurt ter inzage tot 15 april 2005. Iedereen heeft dan de gelegenheid om schriftelijk een inspraakreactie in te dienen. In mei 2005 zal het College van B&W een besluit nemen over alle ingekomen inspraakreacties en de -eventueel aangepaste- gebiedsvisie weer voorleggen aan de commissie Stedelijke Ontwikkeling. Daarna zal de vaststelling in de gemeenteraad naar verwachting medio juli plaatsvinden.

sector Stedelijke Ontwikkeling
Nicole Lagrange, communicatieadviseur
023-5113580
nlagrange@haarlem.nl

---- --