Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht 05-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Teveel op

AMERSFOORT In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 april werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 04.25 uur werd een 30-jarige automobilist op de Utrechtseweg gecontroleerd. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 305 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Laserguncontrole

AMERSFOORT De politie heeft op maandag 4 april van 21.30 uur tot 22.55 uur met een lasergun een snelheidscontrole op de Amsterdamseweg gehouden.

Van 85 voertuigen werd de snelheid vastgelegd. Vijftien bestuurders reden harder dan de het toegestane maximum van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 37 km/u te hard.

Vernieling

AMERSFOORT Op maandag 4 april werd een man aangehouden op verdenking van vernieling.

Rond 18.30 uur werd op de Lobelius-serre aangebeld bij de centrale entree van de woning van een 18-jarige vrouw uit Amersfoort. Zij zag enkele jongelui voor de centrale entree staan en direct daarna hoorde zij glasgerinkel en zag zij dat een ruit van de woonkamer was ingegooid. Zij belde de politie. Politiemensen kwamen ter plaatse en namen een aangifte van vernieling op.

In de loop van de avond hield de politie twee verdachten op de Roelandplaats aan op verdenking van betrokkenheid bij de vernieling. Het gaat om een 19-jarige man uit Soest en een 16-jarige jongen uit Amersfoort. De politie stelt een nader onderzoek in naar wat er is gebeurd en wat de aanleiding is geweest.

Extra politiecontrole helmdraagplicht in Eemland noord en zuid

DISTRICT EEMLAND NOORD / ZUID - In de maanden april tot en met september 2005 vinden in de politiedistricten Eemland noord en zuid extra helmcontroles plaats. Deze controles hebben tot doel om het helmgebruik bij bromfietsers te stimuleren. Motoragenten van het Bureau Verkeer Onder Controle (BVOC) van de Politie Utrecht zullen de komende zes maanden in totaal 16 uur per week controleren op locaties waar veel bromfietsers rijden.

Werkwijze:

De motorrijders van het BVOC gaan in tweetallen in tegengestelde richting ongeveer vier keer per week kris kras door de politiedistricten surveilleren op locaties die door de plaatselijke politie zijn aangegeven en waar dus veel bromfietsjeugd te vinden is. Ook het regionale Scooterteam van de Politie Utrecht zal in deze periode regelmatig in de beide districten aan het werk zijn.

Waarom? Een risicovolle doelgroep!:

Brom- en snorfietsers lopen verreweg het meeste risico van alle verkeersdeelnemers. Terwijl ze slechts 0,6% van het jaarlijks aantal kilometers afleggen, zorgen ze het laatste decennium voor gemiddeld 10% van het aantal verkeersdoden en 18% van het aantal ziekenhuisgewonden. Mede door het niet of onjuist (te wijd, geen kinband, kapot) gebruik van de bromfietshelm is het aantal slachtoffers in deze categorie weggebruikers onnodig hoog.

Bureau Verkeer Onder Controle:

Het Bureau Verkeer Onder Controle is een team van 28 mensen dat zich binnen de Politie Utrecht, als aanvulling op de normale sterkte, uitsluitend met verkeershandhaving bezighoudt. Het BVOC wordt gefinancierd en gefaciliteerd door het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie. De controles van het BVOC concentreren zich op vijf speerpunten: alcohol, rood licht, gordel, helm en snelheid.