Ingezonden persbericht


Zestiende editie VNSG|SAP Gebruikersdagen

Centraal thema: Slagvaardigheid|Flexibiliteit als strategisch wapen.

's-Hertogenbosch, 5 april 2005 - Op donderdag 7 en vrijdag 8 april vindt de zestiende editie van de VNSG|SAP Gebruikersdagen plaats in het Mecc in Maastricht. De gebruikersdagen zijn hét platform voor SAP gebruikers om kennis en ervaring uit te wisselen.

Centraal thema van de VNSG|SAP Gebruikersdagen 2005 is 'Slagvaardigheid|Flexibiliteit als strategisch wapen'. Om succesvol te zijn, moeten ondernemingen continu inspelen op veranderingen in hun omgeving. Ook moeten zij snel kunnen anticiperen op zakelijke kansen en mogelijkheden. Bijvoorbeeld de snelle introductie van een nieuw product, het leveren van klantgerichte diensten met een competitieve prijsstelling of het aangaan van strategische allianties in de bedrijfsketen. De juiste IT-oplossingen spelen hierbij een belangrijke rol en bieden organisaties de flexibiliteit en slagvaardigheid die zij zoeken.

De gastheren van de VNSG|SAP Gebruikersdagen zijn Mat Lejeune, Voorzitter van de Vereniging van Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG), en Bart Hogendoorn, Managing Director van SAP Nederland.

Keynote sprekers zijn:

* Martin Homlish, Executive Vice President en Global Chief Marketing Officer van SAP AG;
* Richard d'Aveni, professor in Strategisch Management aan de Amos Tuck School of Business van Dartmouth College en auteur van 'Hyper-competiton' en 'Strategic Supremacy';
* Henk Volberda, hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingsbeleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook vinden er diverse plenaire bijeenkomsten, workshops en parallelsessies plaats. De zestig sessies zijn onderverdeeld in zes vakgebieden: Financials, Marketing & Sales, Planning & Logistics, IT Organization & Technology, Human Resources en Business Analytics. Deze vakgebieden vormen ook de basis voor de indeling van de informatiemarkt van de VNSG|SAP Gebruikersdagen. Op deze markt kunnen SAP gebruikers antwoord krijgen op vragen en contact leggen met andere gebruikers, VNSG Adviesleden, SAP Partners en SAP Experts. Nieuw op de informatiemarkt is het MKB Paviljoen waar SAP gebruikers nader kunnen kennismaken met de MKB Partners van SAP. De VNSG wil ook voor SAP Business One gebruikers hét uitwisselingsplatform zijn en is bezig met de oprichting van een afdeling SAP Business One binnen de VNSG.

Meer informatie over de VNSG|SAP Gebruikersdagen is te vinden op www.gebruikersdagen.nl.

Over de VNSG

De Vereniging van Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) is met bijna zeshonderd leden één van de grootste SAP gebruikersverenigingen ter wereld. Ontstaan vanuit de gebruikers zelf is de VNSG nu al meer dan vijftien jaar een platform voor alle SAP gebruikers. De VNSG stelt zich ten doel SAP gebruikers te helpen bij het verhogen van de toegevoegde waarde van SAP oplossingen in hun organisatie. Daarnaast behartigt de vereniging de belangen van haar leden door de wensen van de leden te bundelen en te communiceren met SAP. Meer informatie over de VNSG is te vinden op www.vnsg.nl.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van mySAP Business Suite verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 25 branchespecifieke marktoplossingen, variërend van de high-tech industrie, retail, overheids- en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 26.150 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 88.200. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is te vinden op www.sap.com/netherlands .



Ingezonden persbericht