Politie Zuid-Holland-Zuid

05/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

05-04-2005 - Persberichten District II

GESCHROKKEN
PAPENDRECHT- Een geschrokken automobilist is met zijn personenauto tegen een boom gereden. Dit gebeurde op maandagmorgen 4 april 2005 omstreeks 06.30 uur op de Ketelweg. De bestuurder van de personenauto, een 28 jarige man uit Polen, reed met vier landgenoten in de leeftijd van 29 tot 33 jaar, die allen in Dordrecht verblijven over de Ketelweg in de richting Sliedrecht. De man schrok van een personenauto, die uit een uitrit kwam en half op de weg stopte. De bestuurder verloor de macht over het stuur en botste tegen een boom. 3 inzittenden werden per ambulance met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De beide autos hebben elkaar niet geraakt. De personenauto van de Pool raakte totaal vernield.

VERNIELING
GORINCHEM- Een 26 jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens vernieling van een deur. Dit gebeurde op maandagmorgen 4 april 2005 omstreeks 11.50 uur bij het sociaal pension van het Leger des Heils aan het Heerenlaantje. De man was kwaad omdat hij geen sigaret kreeg. Hij trapt tegen de deur waardoor het slot werd vernield. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

RIJDEN OVER DE VLUCHTSROOK
PAPENDRECHT- Politieagenten hebben 16 bestuurders bekeurd die onterecht van de vluchtstrook gebruikt maakten. Dit gebeurde op maandagmiddag 4 april 2005 van 16.00 tot 17.00 uur op de Rijksweg A15 tijdens de spits.

RIJDEN ONDER INVLOED
AMEIDE- Een 60 jarige bestuurder van een brombakfiets uit Den Haag is betrapt op het rijden onder invloed. Dit gebeurde op maandagmiddag 4 april 2005 omstreeks 17.50 uur in de J.W. van Puttestraat. Hij reed daar op een brombakfiets( met de bak achter het zitgedeelte) en werd tijdens een controle aangehouden. In het bureau blies hij ruim boven de streep( 565 ug/l). Na verhoor is de verdachte met een rijverbod van 6 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

LEERDAM- Op dinsdagochtend 5 april 2005 omstreeks 01.20 uur is een 44 jarige man uit Leerdam op het Oranjeplein aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep (535 ug/l) . Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.