Stad Utrecht, 11.25 uur

Utrecht 05-04-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Ruzie

UTRECHT Op maandagochtend heeft de politie twee mannen van 37 en 39 jaar uit Utrecht aangehouden.

Omstreeks 08.15 kwam bij de politie de melding binnen dat op de Van Sijpesteijnkade een vechtpartij gaande zou zijn. Ter plaatse bleek dat twee verslaafden ruzie hadden gekregen over drugs. Daarbij zouden beide personen elkaar aangevallen hebben. Er raakte niemand gewond. Beide personen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Tanken zonder te betalen

UTRECHT Op maandagmiddag is een 30-jarige man uit Amsterdam aangehouden omdat hij tankte zonder te betalen.

Omstreeks 14.40 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een automobilist had getankt zonder af te rekenen bij een benzinestation aan de Croeselaan. Met het kenteken op zak keken agenten in de omgeving naar de auto uit. Op de Weg der Verenigde Naties werd de auto met de bestuurder aangetroffen. Hij is aangehouden en moet de benzine alsnog betalen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldievegge aangehouden

UTRECHT Op maandagmiddag werd een 42-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 17.55 uur wilde de verdachte een winkel aan de St.-Jacobstraat verlaten, waarop het alarmpoortje afging. Hierop versnelde zij haar pas. Door beveiligingspersoneel kon zij worden aangehouden. In haar tas had zij kleding ter waarde van ruim 500 euro verstopt. De verdachte is aangedragen aan de politie en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte beroving aangehouden

UTRECHT Op maandagavond is een 16-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een straatroof.

Omstreeks 18.30 uur parkeerde een 41-jarige vrouw uit Utrecht haar auto op de Kapteynlaan. Toen zij van haar auto wegliep hoorde zij een scooter achter haar rijden. Bij het passeren trok de bijrijder van de scooter de tas van de schouder van het slachtoffer en reden weg in de richting van de Kardinaal de Jongweg. Op de Anton Geesinkstraat zagen agenten twee scooters rijden waarbij één van de bijrijders aan het opgegeven signalement voldeed. Hierop hebben zij de achtervolging ingezet. Op het Ondiep stapte de bijrijder af en rende weg in de richting van de Nieuwlichtstraat. Na een korte achtervolging te voet kon de verdachte worden aangehouden op de Wijnbasstraat. Hij is ingesloten voor verhoor en de politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Verdachten poging inbraak aangehouden

UTRECHT Op maandagavond heeft de politie 4 jongens aangehouden van 16 en 17 jaar uit Utrecht en Bilthoven aangehouden op verdenking van poging inbraak.

Omstreeks 21.25 uur kwam de melding binnen dat een getuige had gezien dat 4 jongens met een schroevendraaier gepoogd hadden in te breken in een woning aan de Zonstraat. Op de Hoek van de Oudwijkerdwarsstraat troffen agenten jongens aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Tijdens de fouillering werd inbrekersgerei aangetroffen. De jongens zijn aangehouden en ingesloten voor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vrouw berooft van mobiele telefoon

UTRECHT Op maandagavond is een 21-jarige vrouw uit Utrecht slachtoffer geworden van een straatroof.

Omstreeks 22.15 uur liep zij op de Julianaparklaan. Plotseling kreeg zij een klap in haar nek en werd haar mobiele telefoon uit haar handen gerukt. Twee personen op een scooter rijden weg, waarbij het slachtoffer ziet dat de bijrijder haar telefoon in zijn handen heeft. Zij zijn weggereden in de richting van de Sweder van Zuylenweg.

De bestuurder van de scooter zag er als volgt uit: man, 17-22 jaar, licht getinte huidskleur, normaal postuur, kort donker haar.

De bijrijder zag er als volgt uit: man, eveneens 17-22 jaar oud, licht getinte huidskleur, normaal postuuur, kort krullend donker haar.

De scooter was niet voorzien van een nummerplaat en had een rechthoekig achterlicht.

De politie is op zoek naar getuigen die iets opvallends hebben gezien op of rond de Julianaparklaan. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het district Utrecht-Noord, via 0900-8844.

Controle vee- en veetransportmiddelen

UTRECHT Op maandagochtend heeft de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, algemene inlichtingendienst, Landelijke Inspectie Dienst en de Regionale Verkeersdienst een controle gehouden op vee-en tranportmiddelen. In totaal werden er 28 voertuigen gecontroleerd. Er werden in totaal 9 bekeuringen uitgedeeld. Eén terzake de Gezondheids- en Welzijnswet voor dieren, twee voor een niet deugdelijke reminrichting, drie voor het niet tonen van rij-en kentekenbewijs, één terzake gladde banden en één voor het gezamenlijk vervoeren van paarden en runderen.