AutoRai

Mercedes-Benz A-Klasse scoort goed in verkoop en veiligheid

(5-4-2005)
De nieuwste generatie van de Mercedes-Benz A-Klasse, die vorig jaar op de markt verscheen, staat volop in de belangstelling. De reacties op de nieuwe compacte auto zijn bijzonder positief en dat uit zich in prima verkoopresultaten. Ook op het punt van veiligheid van de stoelen scoort de Mercedes-Benz A-Klasse uitstekend.
Dat bleek recentelijk weer eens tijdens een crashtest die werd uitgevoerd door de ANWB in samenwerking met Europese zusterclubs. Bij deze test werd van negen personenautoâs de beschermende werking van de stoelen in het geval van een aanrijding van achteren getest, de botsingen waarbij het risico op de gevreesde whiplash het grootst is. Onderzocht werden de beschermende werking tegen whiplash en de stabiliteit van de stoelen. De Mercedes-Benz A-Klasse is voorzien van stoelen met een actief systeem en scoorde als beste van de negen geteste autoâs. Op het criterium stabiliteit van de stoelen werd âzeer goedâ gescoord en voor de bescherming tegen whiplash âgoedâ.

Sinds het begin van dit jaar wordt op de A-Klasse de continu variabele transmissie AUTOTRONIC geleverd. Deze transmissie kenmerkt zich door een uitermate comfortabel rijgedrag. Het vrijwel oneindige aantal overbrengingen van deze transmissie zorgt ervoor dat voor alle omstandigheden de ideale overbrengingsverhouding beschikbaar is. Er wordt traploos geschakeld zonder onderbreking van de trekkracht.

Ook bij het rijden in de bergen bewijst AUTOTRONIC zijn nut: er kan traploos op de motor worden afgeremd bij het dalen en er is altijd voldoende trekkracht bij het bergop rijden. Het regelsysteem van de transmissie zorgt voor de optimale verhoudingen en past zich aan de rijstijl aan: âSâ is voor standaard rijgedrag met een hoger toerental en âCâ voor comfort met een lager toerental. Wie wil, kan zelf ook nog voor het manuele programma âMâ kiezen, waarbij zeven virtuele versnellingen beschikbaar zijn. De consumentenprijs van AUTOTRONIC bedraagt ⬠2.413,- (incl. BTW en BPM).