FloraHolland


Januari Februari Maart April

---

FloraHolland introduceert denen veilen bij planten in najaar

NAALDWIJK (persbericht 05 apr. 2005) - Op FloraHolland vestiging Naaldwijk wordt dit najaar gestart met het veilen van planten op deense containers. Dit heeft de directie van FloraHolland onlangs besloten. De invoering zal gefaseerd plaatsvinden.

Met de introductie van denen veilen op vestiging Naaldwijk speelt FloraHolland in op de wens van een groot aantal kopers en aanvoerders om planten op denen aan de klok te kunnen veilen. Voor een deel van het plantenassortiment biedt het gebruik van de deen als ladingdrager belangrijke voordelen ten opzichte van de stapelwagen. Dit geldt met name voor producten die vaak per kar verkocht worden, producten met meerdere kleuren op een kar (mix karren), producten die gevoelig zijn voor schade door overzetten en producten met een betere belading op de deen.

De introductie van het denen veilen zal gefaseerd worden ingevoerd. Dit betekent dat gestart zal worden met een beperkte groep producten die geleidelijk zal worden uitgebreid. Er zijn enkele spelregels vastgelegd. Zo bestaat een partij met denen uit minimaal drie karren, te weten een stapelwagen als monsterkar en twee of meer deense containers als volgkarren. De monsterkar is bedoeld voor presentatie van het product en geldt als de verdeelkar van de partij, het maakt kleinschalige inkoop mogelijk. Aanvoerders kunnen zowel stapelwagens als denen aanvoeren. Het veilen met denen is een van de activiteiten die voortvloeien uit het actieplan 'Versterken plantenklok FloraHolland vestiging Naaldwijk'.


---