Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 5 april 2005

Politie houdt verdachte bedreiging aan

RIJSBERGEN: De politie van Zundert heeft afgelopen nacht een 30-jarige inwoner van Rijsbergen aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging van een 21-jarige man afgelopen vrijdag 1 april aan de Rubertstraat. De politie nam de zak hoog op en begon een onderzoek.

De Rijsbergenaar kwam na een conflict rond 23:30 uur over het uitlaten van een hondje voor zijn woning korte tijd later terug naar het pleintje waar de 21-jarige man was achtergebleven. De verdachte bleek toen in het bezit te zijn van een vuurwapen en zette de loop van het wapen tegen het hoofd van de 21-jarige man. Daarnaast uitte hij agressieve bedreigingen. De politie kwam de man op het spoor na verhoor van een aantal getuigen. Hij meldde zich rond middernacht op het bureau in Zundert. De verdachte man is in verzekering gesteld.

Overstekende jongen gewond bij verkeersongeval

RIJSBERGEN: Een 8-jarige jongen uit Roosendaal is maandagmiddag bij een aanrijding gewond geraakt. Het jongentje stak rond 16:00 uur plotseling de Bredaseweg over toen een 52-jarige automobilist uit Tilburg aan kwamen rijden uit de richting van Zundert. De chauffeur kon de Roosendaalse jongen niet meer ontwijken. Met een beenbreuk is het slachtoffertje overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie houdt man aan na bedreiging

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagmiddag aan de Voorvang een 19-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging van een 57-jarige plaatsgenoot. Rond 15:00 uur werd de politie ingeschakeld om te bemiddelen bij een conflict tussen de beide mannen. Ondertussen bleek dat de 57-jarige man door de verdachte was bedreigd. Ook toen agenten ter plaatse waren gearriveerd ging de 19-jarige man door met het bedreigen van de ander. De politie hield hem hierop aan en bracht hem over naar het bureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie bekeurt jointroker

BREDA: De politie heeft maandagmiddag een 18-jarige inwoner van Breda bekeurd. De man stond rond 16:10 uur onder de overkapping van het elektriciteitshuisje aan de Kloosterlaan een joint te roken. Surveillerende agenten zagen dat en gaven hem een bekeuring voor het gebruik van drugs op de openbare weg.

Politie treedt op tegen parkeeroverlast

BREDA: De politie van team Breda Zuidoost heeft maandag extra gecontroleerd op parkeeroverlast. In totaal werden 12 bekeuringen uitgedeeld. De controle vond plaats aan de Lovensdijkstraat, Mgr. Hopmansstraat, Hoogeschoollaan en de Molengracht.

Bromfietsen gestolen

BREDA: De polite heeft maandag drie aangiftes ontvangen van diefstal van bromfietsen.De diefstallen werden alledrie maandag gepleegd. Aan de Nieuwe Inslag werd een Gilera Typhoon, kleur zwart voorzien van verzekeringsplaatje JLS 023 gestolen. Een zwarteTomos type Standaard, voorzien van verzekeringsplaatje TZJ 659 werd gestolen aan de Takkebijsters te Breda. Een derde bromfiets, een grijze Hispania/Ruria voorzien van het verzekeringsplaatje ZFX 142 werd aan de Topaasstraat gestolen.

Politie houdt verkeerscontrole

BREDA: Aan de Topaasstraat heeft de politie een verkeerscontrole gehouden. Vooral vrachtwagens, aanhangers, taxis en personenautos werden gecontroleerd. In totaal zijn er 5 bekeuringen voor het niet dragen van een gordel uitgeschreven. Een personenauto werd in beslag genomen omdat deze niet verzekerd bleek te zijn.

Politie houdt gordelcontrole

BREDA: In het kader van het project veilige school heeft de politie gecontroleerd op de Twikkelstraat in de omgeving van basisschool de Burchtgaarde. De nadruk van de controle lag op het juiste gebruik van de autogordel. Twee bestuurders kregen een bekeruing omdat zij geen autogordel om hadden. 23 kinderen droegen hun gordel correct en kregen als beloning een gordeldier uitgereikt.

Politie stelt onderzoek in na verlaten plaats ongeval

FIJNAART: Maandag is aangifte gedaan van vernieling van ca. 35 meter afrastering aan de Markweg Zuid. Een nog onbekende automobilist is maandag tussen 08:30 en 10:00 uur met zijn auto tegen de afrastering van een weiland gereden en daarna weggereden. Hierdoor is deze afrastering over een afstand van ongeveer 35 meter vernield. De politie stelt nu een onderzoek in naar de mogelijke dader van dit ongeval.

Politie onderzoekt brandstichting in zeecontainer

ZUNDERT: Maandagavond zijn politie en brandweer rond 19:00 uur uitgerukt voor een brand in een zeecontainer op een fabrieksterrein aan de Wernhoutseweg. De brandweer was de brand met veel rookontwikkeling en hoge vlammen snel meester. De politie gaat uit van brandstichting en heeft een onderzoek ingesteld. De brand leverde geen gevaar op voor omwonenden.

Inbeker komt binnen na boren gaatjes in kozijn

BREDA: In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een woning aan de Bergslagen. De dader had in het raamkozijn gaatjes geboord om zodoende de raamsluiting te bedienen en het raam te kunnen openen. De ongewenste gast ging er vandoor met onder andere een aktetas, documenten en een damestas. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Winkeldief aangehouden

ETTEN-LEUR: In een winkel in het Winkelcentrum is dinsdagmorgen een 39-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man had uit twee winkels kleding gestolen met een waarde van 150 euro. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf betrapte de man en leverde hem over aan de politie. Na verhoor is hij heengezonden de politie maakt proces-verbaal op.

Motor gestolen uit garage

ALPHEN: Bij een woninginbraak aan de Laan van Echternach is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in een garage. De dader kwam binnen na het verbreken van de deur van de garage. De dader ging er vandoor met een blauwe motorscooter van het merk Aprilia SR125. Het voertuig heeft het kenteken MB-XT-39. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek in te stellen. De politie is gestart met een buurtonderzoek.

Auteur: Henk Snepvangers