FloraHolland


Januari Februari Maart April

---

Uitbreiding eerste fase Logistiek Plan Rijnsburg geopend

RIJNSBURG (persbericht 05 apr. 2005) - Op 5 april opende Bestuursvoorzitter Gerrit Ravensbergen van FloraHolland de 11.000 m² grote uitbreiding van het veilingcomplex op FloraHolland vestiging Rijnsburg. De nieuwbouw - met parkeerdak voor 270 personenwagens - maakt deel uit van het Logistiek Plan Rijnsburg (LPR). Tot en met 2007 vindt er op vestiging Rijnsburg een ingrijpende verbouwing plaats om de interne logistiek totaal te reorganiseren.

Op 14 februari 2004 werd de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van het veilingcomplex. Nog geen 14 maanden later opende Bestuursvoorzitter Gerrit Ravensbergen op bijzondere wijze de nieuwbouw aan de zuidzijde van de veiling. Ravensbergen deed dit door symbolisch het laatste stuk van de tussenwand, die tussen de nieuwe en de bestaande hal stond, omver te rijden met een veilingtruck.

Tijdens zijn speech noemde Ravensbergen FloraHolland vestiging Rijnsburg een handelscentrum van formaat waar een groeiend deel van de Nederlandse veilingomzet plaatsvindt. Ravensbergen: "Van alle op Nederlandse veilingen verkochte bloemen ging in 1996 17,5 procent via vestiging Rijnsburg. Vorig jaar was dit percentage gestegen tot 19,5 procent. Ook de eerste drie maanden van dit jaar zat de groei er nog steeds in."

Groei
Vestigingsmanager Jaap de Mol van FloraHolland Rijnsburg noemde de opening van de nieuwe hal een belangrijk moment. "LPR is zo veelomvattend, dat we vandaag geen eindpunt maar een tussenstop beleven in een project met een vitale betekenis voor onze toekomst." De Mol noemde LPR broodnodig om in de toekomst de geveilde producten met de gewenste snelheid te kunnen afleveren. Dit omdat de huidige systemen hun maximale capaciteit hebben bereikt. Ondanks de recessie van de afgelopen jaren gaat de groei door. De Mol: "In de eerste twaalf weken kregen we zo'n zes procent meer bloemen en planten te verwerken dan in dezelfde periode van vorig jaar."

Verdieping
De uitbreiding is de eerste fase van het Logistiek Plan Rijnsburg en is in eerste instantie noodzakelijk om voldoende ruimte te creëren voor het logistieke proces tijdens de verbouwing van de bestaande hallen die inmiddels al van start is gegaan. Er wordt onder andere een verdiepingsvloer gebouwd waardoor er op twee niveaus gewerkt kan worden. De distributie van sierteeltproducenten gaat plaatsvinden op de verdiepingsvloer. De werkzaamheden worden in 2007 afgerond.

Na het officiële deel van het programma kregen de genodigden, waaronder de burgemeesters van de gemeenten Oegstgeest en Rijnsburg, mevrouw Timmers-van Klink en de heer Van der Lee, een rondleiding door het nieuwste deel van de veiling en de bijbehorende EKN-ruimte waar de machines voor elektriciteit, koeling en noodstroom zijn geplaatst.

Foto 1: Bestuursvoorzitter Gerrit Ravensbergen opent 'letterlijk' de nieuwbouw op FloraHolland vestiging Rijnsburg door een tussenwand omver te rijden.

Foto 2: De uitbreiding van de veilinghal is bijna 11.000 m² groot. Op het dak kunnen 270 personenwagens parkeren.


---