Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 108

datum: 5 april 2005

Deskundigheidsbevordering aanpak huiselijk geweld

Subsidiefonds stimuleert gerichte aanpak huiselijk geweld

De gemeente Amersfoort vindt het belangrijk dat organisaties en personen die als hulpverlener of verwijzer zijn betrokken bij huiselijk geweld, hun werk op dit terrein vanuit een zo groot mogelijke deskundigheid doen. Daarom is er in 2005 t/m 2007 opnieuw een fonds beschikbaar voor het (mede) bekostigen van cursussen en trainingen die kennis en kunde op dit terrein vergroten. Het bevorderen van deskundigheid is van belang om zo vroeg mogelijk een gerichte aanpak van huiselijk geweld te realiseren.

Het fonds deskundigheidsbevordering aanpak huiselijk geweld is bedoeld voor organisaties of personen die vanuit hun functie te maken hebben met huiselijk geweld. Te denken valt aan leerkrachten, huisartsen, medewerkers ouder- en kindzorg of medewerkers van gemeentelijke diensten. Per subsidieaanvraag kan maximaal E 750, -- worden toegekend.

Voor het subsidiefonds is geld gereserveerd binnen het budget voor grotestedenbeleid. Jaarlijks is er E 8.000,-- beschikbaar. Het subsidiefonds is onderdeel van een bredere aanpak van huiselijk geweld in het politiedistrict Eemland-zuid. Die aanpak is de afgelopen jaren tot stand gebracht door politie, gemeenten, het openbaar ministerie en hulpverlenende organisaties in dit district.

Informatie

Informatie over de toekenningscriteria en een aanvraagformulier zijn beschikbaar via het digitaal loket op de site www.amersfoort.nl of verkrijgbaar via mevrouw R. Kasiemkhan tel: 033 469 46 94.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon: 469 45 04, e-mail: jec.delacroix@amersfoort.nl

---- --