Politie Flevoland

Nog steeds te veel auto-inbraken in Almere

Almere 05-04-2005 - De politie van Almere onderneemt opnieuw actie om het aantal auto-inbraken naar beneden te brengen en roept daarbij ook inwoners op maatregelen te nemen.

Kijk met de ogen van een dief

Het te hoge maar inmiddels dalende aantal auto-inbraken is mogelijk te verklaren vanwege de groei van het aantal inwoners en het aantal autos. Toch is de politie ervan overtuigd dat het aantal inbraken drastischer terug te dringen is. Voor de politie van Almere een reden om te zorgen voor een reductie van het aantal auto-inbraken door extra flexibele surveillances in te zetten, veelplegers extra te scannen en uitgebreid (buurt)onderzoek te doen bij iedere serie auto-inbraken.

Maar er valt meer winst te behalen. Zo blijkt uit analyses dat veel mensen kostbare spullen zichtbaar in de auto laten liggen. Met name audioapparatuur en navigatiesystemen worden door autobezitters vaak achtergelaten in de auto, terwijl deze erg gewild zijn bij auto-inbrekers. De politie van Almere vraagt autobezitters dan ook om eens met de ogen van een dief te kijken naar hun auto, want zelfs een lege tas kan de aandacht trekken omdat de inbreker niet weet dat deze leeg is. U zult zien hoe eenvoudig de kans op een inbraak te verkleinen is. Immers: Niets erin is niets eruit!"

Naast preventietips ter voorkoming van auto-inbraak, raadt de politie inwoners van Almere aan vooral ogen en oren goed open te houden en opvallendheden bij de politie te melden. Tips van oplettende burgers zijn namelijk van groot belang bij het op heterdaad betrappen en direct kunnen aanhouden van verdachten.

Belangrijk: Doe aangifte

Wanneer uw auto ondanks alle oplettendheid toch doelwit is geworden van inbraak is het zeer belangrijk dat u aangifte doet. Dankzij uw aangifte en verklaring kan de politie beter onderzoek doen wat mogelijk leidt tot aanhouding van een verdachte. Daarnaast kan uw informatie als bewijs helpen in een andere zaak waardoor de dader sneller op te sporen is. Zo helpt u voorkomen dat de dader nog meer slachtoffers maakt.

Om slachtoffers zoveel mogelijk te helpen niet opnieuw slachtoffer te worden geeft de politie iedere aangever een brief mee met tips om herhaling te voorkomen. Maar de belangrijkste tip blijft: Niets erin is niets eruit!