Gemeente Veendam


Geen verzoek om financiële steun BV Veendam

Publicatiedatum: 05 april 2005

Geen verzoek om financiële steun BV Veendam aan gemeente Commissievergadering van vanavond reeds lang geleden ingepland

Hedenochtend verschenen er berichten in de media omtrent een 'spoedvergadering' van de gemeente Veendam over de BV Veendam. Dit is echter onjuist. Het gaat hier om een reguliere vergadering van de commissie Bestuur Economie en Middelen (BEM), waarop aansluitend de halfjaarrapportage 2004/2005 van de BV Veendam wordt besproken. Het onderwerp BV Veendam is een besloten aangelegenheid vanwege bedrijfsgevoelige informatie. Ook berichten dat de BV Veendam bij de gemeente heeft aangeklopt voor een financiële bijdrage zijn onwaar. De feiten en cijfers zoals die vanavond aan de commissieleden worden gepresenteerd zijn dezelfde als die de penningmeester van de BV Veendam in een bijeenkomst in februari aan alle sponsoren heeft gepresenteerd.

De gemeenteraad besloot op 26 januari 2004 om over te gaan tot de aankoop van stadion 'De Langeleegte' voor een aankoopbedrag van 3,2 miljoen euro. De overeenkomst vond plaats onder voorwaarde dat het college van burgemeester en wethouders een 'overeenkomst van toezicht' afsloot met het bestuur van de BV Veendam. Periodiek zou de gemeenteraad worden geïnformeerd over de stand van zaken rond de financiële situatie van de BV Veendam.

In december 2004 is op basis van de Overeenkomst tot Toezicht met de BV Veendam het eerste kwartaaloverzicht van het voetbalseizoen 2004/2005 besproken in het college van B&W en daarna in de besloten raadsvergadering van 11 januari 2005. Vervolgens heeft de BV Veendam de halfjaarrapportage van het lopende seizoen 2004-2005, conform de afspraak, aangeboden aan het college van B&W. Het college heeft deze rapportage in haar vergadering van 22 maart besproken. Naar aanleiding van de uitgebreide halfjaarrapportage heeft inmiddels bestuurlijk overleg plaatsgevonden met de BV Veendam om op basis van een vragenlijst antwoorden te krijgen op een aantal vragen. In de commissievergadering van vanavond koppelt het college van B&W haar bevindingen en de halfjaarrapportage terug aan de commissieleden. De extra vergaderingen over de BV Veendam zijn besloten vanwege het bedrijfsgevoelige karakter van de gegevens.