Politie Zaanstreek-waterland


14:35 04-APR-05
PURMEREND, GREVELINGENMEER
Vrouw op fiets aangereden
Een 68-jarige vrouw uit Purmerend is gewond geraakt door een aanrijding met een personenauto die werd bestuurd door een 66-jarige Purmerender. De man reed in zijn auto in de richting van het Meerland en wilde de vrouw, die op haar fiets dezelfde kant op reed, inhalen. Hierbij heeft hij vermoedelijk onvoldoende afstand gehouden waardoor de vrouw schrok, tegen de auto aanreed en ten val kwam. De vrouw is met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

01:12 02-APR-05
ZAANDIJK, PRUNUSLAAN
Politie zoekt getuigen aanval
De politie is op zoek naar getuigen van een incident waarbij een 36-jarige man uit Zaandijk is aangevallen door twee mannen. De man parkeerde zijn bestelbus in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.00 uur op de parkeerplaats vlak bij de Provincialeweg. Hij werd door twee, hem onbekende, mannen ingesloten en overgoten met een brandbare vloeistof. De Zaandijker is direct gevlucht en heeft de twee mannen achtergelaten. Het is nog een raadsel wat de mannen van plan waren. Getuigen worden verzocht het wijkteam Oud Koog te bellen via 0900-8844.

01:15 05-APR-05
PURMEREND, COMPONENT
Vier mannen met inbrekersgereedschap aangehouden
De politie heeft twee mannen van 44 en 36 jaar uit Haarlem, een 36-jarige inwoner van IJmuiden en een 19-jarige man uit Heemstede aangehouden, omdat zij in het bezit waren van inbrekersgereedschap. De verdachten werden door surveillerende agenten in een auto aangetroffen op een niet doorgaande weg in het industriegebied. Zij hadden geen redelijke verklaring voor hun aanwezigheid. Hoe een zakje met vermoedelijk XTC-pillen, een gummiknuppel en het gereedschap in de auto waren beland wist men ook niet. De spullen zijn in beslag genomen en de verdachten zijn ingesloten.


---- --