Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 1 maart 2005

Bagels & Beans opent woensdag 6 april winkel in Koningstraat

Broodje met gat nu ook in Arnhem

ARNHEM - De snelgroeiende Nederlandse Bagels & Beans opent woensdag 6 april een nieuwe vestiging op de Koningstraat 69 in Arnhem. In de winkel worden ambachtelijk en vers bereide bagels - hartig en zoet belegde warme broodjes met een gat in het midden - en exclusieve koffie geserveerd.

Ondanks de Engelse naam is Bagels & Beans een Nederlandse formule. In steden als Amsterdam, Utrecht en Den Haag weten velen het eigentijdse horecaconcept van Bagels & Beans te waarderen - van studenten en vriendengroepen tot zakenmensen die even willen onthaasten.

Elke vestiging van Bagels & Beans wil een oase van rust zijn. De keuze voor locaties van nieuwe vestigingen weerspiegelt dit. "In drukke winkelstraten zul je geen Bagels & Beans vinden. Bagels & Beans kiest juist de luwte van andere gezellige straten in centra van grote Nederlandse steden", zegt winkeleigenaar Constance Schuler. "In de interieurs domineren zachte, mediterrane tinten en binnenvallend daglicht. Kwaliteit, sfeer en service bepalen het succes van Bagels & Beans. Vooral persoonlijke aandacht is belangrijk: bij ons voel je je geen klant, maar gast."

De exclusieve koffie wordt gemaakt van handmatig geselecteerde koffiebonen (beans) van La Torcaza Estate. Bagels & Beans is de enige plaats in Nederland waar koffie van deze milieuvriendelijke plantage in Panama wordt geschonken. Andere specialiteiten zijn versgeperste vruchtensappen, muffins en taarten.

De bagel dankt zijn naam aan het feit dat de eerste broodjes de vorm hadden van een stijgbeugel (Bügel in het Duits). Volgens de overlevering heeft een lokale Joodse bakker in Oostenrijk ze het eerst gebakken. Hij wilde de koning van Polen bedanken toen deze de Oostenrijkers bevrijdde uit de handen van de Turken. Later exporteerden Joodse emigranten de broodjes naar Amerika. Info: www.bagelsbeans.nl

Over Bagels & Beans

Met de opening van de eerste winkel in 1995 is Bagels & Beans het eerste horecabedrijf in Nederland dat zich specifiek op de bagel richt. Inmiddels is de bagel, mede door de huidige bewuste en gezonde eetgewoonten, uitgegroeid tot een zeer gewilde broodsoort. Op dit moment heeft Bagels & Beans 12 vestigingen in franchise in heel Nederland. Tegen het eind van 2005 zullen dit er zo'n 25 zijn. Voor meer informatie: www.bagelsbeans.nl

Noot voor de redactie (