Gemeente Voorschoten

Persberichten - Onthulling 'De Boog'
Uitgebracht op: dinsdag 29 maart 2005

Wethouder Carabain onthult woensdag 6 april om 15.00 uur officieel het kunstwerk De Boog van kunstenaar Nout Visser. Een maand geleden werd het beeld al geplaatst bij Station Voorschoten aan de Rouboslaan. Menig Voorschotenaar heeft er dus al mee kennisgemaakt. Tijdens de onthulling luistert Toneelgroep Voorschoten het geheel op met een ludieke act.

De keuze
De keuze voor dit kunstwerk heeft alles te maken met de locatie. Station Voorschoten is het hoofdstation van Voorschoten. Dagelijks komen er veel reizigers. In het kunstwerk is het thema reizen terug te vinden. Volgens de kunstenaar symboliseert de Boog enerzijds een poort naar Voorschoten toe en anderzijds een poort van Voorschoten naar de rest van de wereld.

Naast de boog staan granieten stenen. Een ervan heeft de vorm van een huisje. Op het huisje staat hier en op de ruwe steen daar. Daar is een plek waar je nooit zult aankomen, de anderen weten misschien dat je daar bent, maar jij bent altijd hier! Hier reist altijd met je mee.

De keuze voor een groot kunstwerk is ook ingegeven door de grote open ruimte bij het station. Die ruimte is zeer geschikt voor een markante toegang. Vooral omdat het station niet zon duidelijke entree heeft en wat verscholen ligt.

De betekenis die de kunstenaar aan het object heeft meegegeven, komt terug in de ludieke theateract die tijdens de opening wordt opgevoerd.

Inwoners van Voorschoten zijn van harte welkom om de onthulling bij te wonen.


- einde bericht -