Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 101

datum: 30 maart 2005

Installatie Reizigerspanel Regiotaxi Eemland

Op woensdag 6 april a.s. wordt het Reizigerspanel Regiotaxi Eemland geïnstalleerd. Gedeputeerde dr. G. Mik van de provincie Utrecht en voorzitter van de stuurgroep Regiotaxi en wethouder H. Brink van de gemeente Amersfoort en vice-voorzitter van de stuurgroep, installeren het panel. Zij doen dit namens de besturen van provincie en de Eemlandse gemeenten; de opdrachtgevers voor de Regiotaxi.

De ondertekeningsbijeenkomst wordt gehouden op woensdag 6 april 2005 om 16.00 uur, in de Raadszaal van het stadhuis te Amersfoort (Stadhuisplein 1). Naast vertegenwoordigers van het bestuur en de betrokken ambtelijke organisaties zijn ook vertegenwoordigers van de pers daarbij uitgenodigd.

Voor de bewaking van de kwaliteit van de dienstverlening van de Regiotaxi hechten de opdrachtgevers en de vervoerder belang aan de inbreng van reizigers. Het Reizigerspanel heeft die inbreng door een structureel overleg met de vervoerder. Het reizigerspanel bestaat uit vertegenwoordigers van senioren-, gehandicapten- en reizigersorganisaties. Zij zullen een intentieovereenkomst en een reglement ondertekenen met de vervoerder, Klomp Groepsvervoer B.V. te Soest. Daarmee is de instelling van het Reizigerspanel een feit.

De Regiotaxi Eemland verzorgt vervoer voor de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg. Het Reizigerspanel is het tweede in de provincie Utrecht.

Informatie voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon 033 469 45 04 of e-mail jec.delacroix@amersfoort.nl. H. Nijenhuis, projectleider CVV gewest Eemland, telefoon 033 460 91 27 of e-mail hnijenhuis@gewesteemland.nl.


-----------------------

---- --