Gemeente Haarlem


30 maart 2005

93/2005
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Prijsuitreiking Jeugdliteratuurprijs DE LEESHIT 2005

Op woensdag 6 april a.s. wordt in de aula van de Schoter Scholengemeenschap te Haarlem voor de 7e maal de jeugdliteratuurprijs De LeesHIT uitgereikt. Met deze gemeentelijke jeugdliteratuurprijs wil de gemeente Haarlem jonge tieners (12-15 jaar) stimuleren meer jeugdliteratuur te lezen. Aan de wedstrijd doen dit jaar 4 scholen met 4 klassen mee.

Het bestuur van de Stichting Jeugdliteratuurprijs Haarlem stelt elk jaar een thema binnen de jeugdliteratuur vast. Dit jaar is gekozen voor het thema 'Niemand is hetzelfde'. Leerlingen uit vier klassen hebben de afgelopen maanden klassikaal twee of drie boeken gelezen met het thema 'Niemand is hetzelfde'. Een deskundige jury kiest op woensdag 6 april a.s. de klas die op de origineelste wijze de gelezen boeken op het podium van de aula in de Schoter Scholengemeenschap presenteert.
De jury bestaat dit jaar uit Anne Marie Hormann (uitgeverij Kluitman), Edward van de Vendel (auteur) en Lotte Vogel (actrice/theatermaker).

De avond begint om 19.30 uur in de Schoter Scholengemeenschap, Sportweg 9 te Haarlem. Kaarten zijn tijdens openingstijden te verkrijgen bij alle bibliotheken in Haarlem vanaf 23 maart a.s. De prijzen zijn E 2,00, voor volwassenen E 3,00.

De LeesHIT is voortgekomen uit een samenwerking tussen de Stichting Jeugdliteratuurprijs Haarlem en het Haarlems Interscholair Toernooi.
De Leeshit wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem, b.v. algemene boekhandel en antiquariaat H. de Vries Boeken en SKOB (Stichting Katholieke Openbare Bibliotheek) ondersteund door de Bibliotheek Haarlem en Algemene Boekhandel W.F. van Halst N.V.




Gemeente Haarlem