Gemeente Delft

Op woensdag 6 april viert de brede school feest. Nu in alle zeven wijken van Delft kinderen kunnen meedoen aan de brede schoolactiviteiten is er een mijlpaal bereikt. Om dit te vieren is er een groot feest voor alle kinderen van de Delftse basisscholen en hun ouders op de Markt van Delft vanaf 14.00 uur. Kinderen kunnen zich uitleven in vele activiteiten en opvallende optredens bekijken op het hoofdpodium. De bekende Jochem van Gelder presenteert.

Koeien melken, dansen, sporten, schminken, springen, Delfts blauw tekenen op de Markt van Delft. Kinderen van de Delftse basisscholen en hun ouders zijn van harte welkom op het grote brede schoolfeest op woensdag 8 april vanaf 14.00 uur. De brede school viert een mijlpaal nu sinds dit schooljaar àlle kinderen van groep 3 t/m 8 mee kunnen doen aan de brede schoolactiviteiten.

Op het hoofdpodium zijn er allerlei opvallende optredens te zien. De bekende televisiepresentator van "Praatjesmakers", Jochem van Gelder, maakt van deze middag een echt feest. Als afsluiter kunnen kinderen zich vanaf 16.00 uur uitleven in de kinderdisco.

De workshops op de Markt waarvoor kinderen zich woensdag vanaf 13.30 uur kunnen aanmelden, zijn een greep uit de 7 wijkgerichte brede schoolprogramma's die ieder voorjaar- en najaar gratis worden aangeboden in en om scholen en buitenschoolse opvang. De brede school ontwikkeling gaat na deze mijlpaal uiteraard door, de gemeente blijft investeren in multifunctionele gebouwen en in samenwerking tussen scholen, bso's en instellingen op het gebied van vrije tijd.

Kinderen in hun eigen buurt en school laten leren, spelen en gezond bewegen; daar staat brede school Delft voor. Een dag vol leuke en leerzame activiteiten. Scholen, kinderopvang en tal van verenigingen en instellingen werken hierin samen.

Noot voor de redactie: (

Gemeente Delft