Ministerie van Economische Zaken


http://www.minez.nl

MINEZ: Minister Brinkhorst bezoekt Frankrijk

Ministerie van Economische Zaken
Persbericht

1 april 2005

Minister Brinkhorst bezoekt Frankrijk

Minister Brinkhorst van Economische Zaken zal op 6 en 7 april samen met de Franse minister van Industrie Patrick Devedjian een bezoek brengen aan vliegtuigfabrikant Airbus in Toulouse en het onderzoekscentrum Crolles2 bij Grenoble. Het bezoek staat in het teken van de Frans-Nederlandse en Europese samenwerking op het terrein van industrie en kenniseconomie en de Europese grondwet.

Bij Airbus zullen beide ministers als getuige aanwezig zijn bij de ondertekening van een afspraak tussen Airbus en de Nederlandse luchtvaartindustrie over de uitbouw van een strategische samenwerking.
In Crolles2 maken de ministers kennis met een van de belangrijkste Europese ontwikkelingscentra voor halfgeleidertechnologie. Crolles2 is een joint venture van ST Microelectronics, Freescale en Philips. Thema van dit bezoek is de Europese samenwerking op het gebied van R&D binnen de Europese elektronica- industrie. Die samenwerking krijgt vorm in het EUREKA clusterproject MEDEA+, waarin bedrijven uit 16 landen participeren. Nederland en Frankrijk spelen een vooraanstaande rol in dit project. Tijdens het bezoek zijn enkele persmomenten voorzien.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl Voor journalisten: Gerard Westerhof, persvoorlichter, telefoon (070)
379 7079, e-mail: g.p.m.westerhof@minez.nl


01 apr 05 10:06