Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Actrice Isa Hoes onthult nieuw beeldmerk borstvoeding van het Voedingscentrum

Den Haag, 1 april 2005 - Op de eerste dag van de Negen-maanden-beurs onthult Isa Hoes het beeldmerk Voeden kan hier . Met het nieuwe beeldmerk van het Voedingscentrum kunnen (winkel)bedrijven, attractieparken en horecagelegenheden laten zien dat zij positief staan tegenover het geven van borstvoeding en daarvoor gelegenheid bieden op hun locatie. Dit is hard nodig omdat het voor komt dat vrouwen die hun kind de borst willen geven, worden verzocht om weg te gaan of om ergens anders te gaan zitten. Dit werpt voor vrouwen een drempel op om met hun kind op pad te gaan. En dat terwijl een belangrijk voordeel van borstvoeding is dat het altijd beschikbaar is en op de juiste temperatuur. Het beeldmerk wordt om 13.30 uur onthuld in stand nummer 11.508.

In deze stand presenteren het Voedingscentrum en de Samenwerkende BorstvoedingOrganisaties (SBO) zich gezamenlijk. In de stand is er alle ruimte voor moeders om hun baby te voeden. Of als ze een dagje op pad zijn zonder kind, kunnen ze moedermelk afkolven in een afgesloten ruimte. Ook kunnen vrouwen gratis een (borstvoedings)foto laten maken door een professionele fotograaf. Daarnaast kunnen beursbezoekers terecht voor praktische informatie en advies over borstvoeding.

Campagne Borstvoeding verdient tijd
De deelname aan de beurs en de ontwikkeling van het beeldmerk gebeurt in het kader van de campagne Borstvoeding verdient tijd van het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. Het doel van de campagne is te stimuleren dat meer vrouwen langer borstvoeding geven. Het verbeteren van de randvoorwaarden om borstvoeding te geven, zoals een samenleving die daar positief over is, past daar in. Belangrijk neveneffect is, dat door het gebruik van het beeldmerk, borstvoeding meer zichtbaar wordt. In het kader van de campagne zal Isa Hoes dit jaar een aantal activiteiten verrichten.

Praktische gegevens
Datum
Woensdag 6 april
Plaats
Negen-maanden-beurs, RAI, Amsterdam
Stand
Nummer 11.508
Organisatie
Stichting Voedingscentrum Nederland in samenwerking met SBO (Samenwerkende BorstvoedingOrganisaties) Programma
13.00 13.30 uur Ontvangst in de stand 11.508
13.30 13.45 uur Welkom en toelichting op de campagne Borstvoeding verdient tijd en het beeldmerk door het Voedingscentrum 13.45 uur Onthulling beeldmerk door Isa Hoes
14.00 uur Afsluiting
Aanmelden
U kunt zich op woensdag 6 april in de Amsterdamse RAI melden bij de Perskamer in de Europahal (nummer 1). U wordt daar rond 13.15 uur opgehaald en naar de stand gebracht. Adresgegevens: Amsterdam RAI, Europaplein 8, 1078 GZ Amsterdam (zie ook: www.rai.nl of www.negenmaandenbeurs.nl)


---

Voedingscentrum - eerlijk over eten

Gezond, lekker en veilig eten is belangrijk in onze samenleving. Elke Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij een onafhankelijke organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid (ministeries van LNV en VWS) om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezond en veilig eten.


---

Noot voor de redactie/