Gemeente Almere

Werkzaamheden in Almere Buiten

Vorige week (week 12, 2005) is gestart met een aantal werkzaamheden in Almere Buiten. Zo krijgt het centrum van Almere Buiten een opknapbeurt, is begonnen met de aanleg van een P+R terrein aan de Rio de Janeirostraat en het manifestatieterrein langs de Evenaar. Bovendien worden op 6 april de eerste 24 starterswoningen opgeleverd aan de Buenos Airesstraat.

Opknapbeurt

De ontwikkeling van het centrumgebied van Almere Buiten staat weliswaar op de planning voor de periode 2006 2010, maar om het centrum ook tot die tijd goed en goed bereikbaar te houden, is gestart met een opknapbeurt. Gestart is met de parkeerplaatsen nabij de Staalstraat en het Westeinde. De werkzaamheden moeten voor Koninginnedag (30 april) zijn afgerond en de winkels zullen bereikbaar blijven.

* Aan de noordkant van het station (gedeelte Noordeinde) wordt de winkelstraat grotendeels opnieuw bestraat.

* Aan de zuidkant van het station worden waar nodig verzakkingen van de straat hersteld.

* De oversteek van de winkelroute met het Spoorbaanpad wordt voorzien van een zebrapad, zodat het duidelijk is dat het winkelend publiek hier voorrang heeft.

* De omgeving van het NS station wordt opnieuw bestraat.
* Bij de Kopenhagenstraat, Londenhof en Dublinhof worden de groenvakken aangepast.

* Er worden enkele bomen gesnoeid of verwijderd en er worden verschillende lantarenpalen verplaatst om te zorgen voor een betere verdeling van het licht.

* Tot slot vinden er herstelwerkzaamheden plaats aan de parkeerplaatsen aan het Westeinde en de Staalstraat.

P+R terrein

Het P+R terrein aan de Rio de Janeirostraat is bestemd voor reizigers vanaf station Almere Buiten. Omstreeks juli 2005 is het terrein gereed.

Tijdens de werkzaamheden zal dit gedeelte afgezet worden, waardoor het tijdelijk niet meer bereikbaar is om te parkeren. Om parkeeroverlast zo veel mogelijk te beperken zal aan de Rio de Janeirostraat, langs het spoor, een gedeelte van het huidige evenemententerrein (beter) geschikt gemaakt worden voor parkeren.

Manifestatieterrein

Het nieuwe manifestatieterrein, waarop in de toekomst de evenementen voor Almere Buiten worden gehouden, komt te liggen aan de Buenos Airesstraat (voorheen Straat van Magallanes) langs de Evenaar. Uiteindelijk krijgt het manifestatieterrein een groen uiterlijk vanwege de aanleg van een verstevigde grasmat. De uitvoeringswerkzaamheden zullen 3 maanden in beslag nemen, waarna nog eens 3 (groei-)maanden nodig zijn om een goede grasmat te laten ontstaan. Evenementen op dit nieuwe manifestatieterrein zullen vanaf eind dit jaar weer mogelijk zijn.

Startershuisvesting

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de starterswoningen van woningbouwvereniging GoedeStede aan de Buenos Airesstraat (voorheen Straat van Magallanes) langs het spoor. De eerste 24 starterswoningen worden op 6 april opgeleverd, 14 dagen later de volgende 24. In de loop van het jaar zullen aansluitend nog twee bouwblokken van ieder 6 woningen verschijnen. Daarmee zal het totale woonproject uit 60 twee kamerwoningen bestaan.