Gemeente IJsselstein


Start werkzaamheden overwegbomen Poortdijk
maandag, 04 april 2005 - 17:06 CET

Met het oog op de nieuwe slagboominstallatie aan de Poortdijk wordt op woensdag 6 april as. een proefsleuf gegraven om de locaties van de bestaande kabels en leidingen duidelijk te krijgen.

De werkzaamheden beginnen om circ a07.00uur.Aanheteindvandedag wordt de bestrating weer dichtgemaakt. Als alles volgens planning verloopt, begint Prorail opmaandag11aprilas.metde graafwerkzaamheden voor het aanbrengen van de nieuwe kabels en leidingen. Aangezien het om een nieuw soort installatie gaat, traint Prorail - vóórdat de installatie in werking treedt - de onderhoudsploeg van de aannemer om onderhoud snel en adequaat te realiseren.

Enige weken geleden zijn kruisen in witte wegenverf op het wegdek aangebracht, vergelijkbaar met de wijze waarop Pro-Rail tegenwoordig haar overwegen voorziet van deze waarschuwingsmarkering. Hiermee wordt het verkeer extra geattendeerd op de trampassage.

De zogeheten zigzaghekken aan beide zijden van de overweg van de sneltram aan de Poortdijk blijven staan tot de nieuwe installatie geheel in werking is. De overwegbomen vervangen de vorige installatie (alléén knipperlichten) die niet meer voldeed aan de gestelde eisen en is (om gevaarlijke situaties te voorkomen) verwijderd. De zigzaghekken hebben tot doel de toegang tot de kruising te reguleren en de snelheid van passanten af te laten nemen ter verhoging van de veiligheid.

Het plaatsen van de zigzaghekken, het aanbrengen van de witte kruisen én een instructie aan de trambestuurders om bij overwegen een aangepaste snelheid aan te houden, is in samenspraak met Connexxion, Pro-Rail en de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat (IVW) bepaald