Gemeente Enschede

De beste teams van Enschede in finale schoolvoetbaltoernooi

maandag 04-04-2005

Een officieel side event van het FIFA WK Voetbal tot 20 jaar

Op 6 april wordt bekend welke schoolvoetbalteams zich de beste van alle basisscholen in Enschede mogen noemen. Van de 137 teams zijn er per categorie nog enkele mogelijke kandidaten voor deze titel. Tijdens de finales op 6 april wordt bepaald wie de winnaars van het toernooi zijn. De finales worden voornamelijk gespeeld op de velden van de Tubanters, Olympialaan 20. De wedstrijden zijn van 13.00 tot 17.00. Om 16.30 worden alle finales van de verschillende categorieën gespeeld. Vervolgens zal om 17.15 de prijsuitreiking zijn door Henk Bolhaar, voorzitter van de stuurgroep speelstadactiviteiten. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken bij de wedstrijden.

Het toernooi was op 23 maart jl. ook het officiële begin van de campagne Fair Play, Sportiviteit en Respect, die als een rode draad door alle side events van het WK tot 20 jaar loopt.

Deze campagne is bedoeld om sportief gedrag, binnen en buiten het veld, te realiseren. Er geldt een sportcode voor alle side events waar iedereen zich aan dient te houden.

Bij de voorrondes op 23 en 30 maart waren de kinderen, ouders, begeleiders en scheidsrechters erg enthousiast over de Fair Play campagne. De campagne loopt ook na het WK voetbal tot 20 jaar door en wordt steeds verder uitgebreid.

De winnaars van de prestatieklasse op 6 april nemen deel aan de regiofinale. Deze wedstrijden vinden op 11 mei vanaf 13.00 plaats op sportpark Schreurserve, op de velden van sv Vosta, Minkmaatstraat 173 en cvv Sparta Enschede, Kotkampweg 44.


---