CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

CDA presenteert VMBO plan

Woensdag 6 april a.s. om 10.15 zal de CDA fractie haar actieplan Beroepsonderwijs 'Goed kan beter' presenteren. Namens de CDA-fractie zal vice fractievoorzitter Gerda Verburg dit tienpuntenplan overhandigen aan Rolf van de Berg, directeur van VMBO-school 'het college de Meer'in Amsterdam. De presentatie vindt plaats om 10.15 in de Van der Poelzaal in Nieuwspoort.

60% van alle leerlingen in het voortgezet onderwijs zit op het VMBO. Er is veel discussie over het VMBO. De problemen- uitval, agressie, probleemleerlingen - worden breed uitgemeten. Maar wat speelt er nu écht binnen het VMBO? Wat zijn de werkelijke oorzaken van de problemen en in welke richting moeten we naar een oplossing zoeken?

Deze en andere vragen stonden centraal in een bijeenkomst die de CDA-fractie heeft gehouden met een groot aantal betrokkenen bij het VMBO: docenten, directeuren, leerlingen, bestuurders en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Deze wisselwerking met het onderwijsveld heeft geresulteerd in het tienpuntenplan 'Goed kan beter'.

Vertegenwoordigers van de pers zijn welkom de presentatie bij te wonen. Na de presentatie is er mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Voor verdere informatie:

Jaap Stuurwold 0651742980


05 apr 05 12:31