Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht 06-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Brom- en snorfietscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdag 5 april een brom- en snorfietscontrole op de Leusderweg en de Van Asch van Wijckstraat gehouden.

In totaal 103 brom- en snorfietsen werden door motoragenten naar de controleplaatsen geleid en aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden 68 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: teveel vermogen (23), niet in het bezit van een bromfietscertificaat (9), ondeugdelijke remmen (4) en onterecht oranje plaat voeren (5).

Drie bromfietsers werden aangehouden omdat er met het framenummer van hun bromfiets was gerommeld. Voorts werd een fietser aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Eén gecontroleerde bromfietser had nog voor ruim 1400,- boetes openstaan en werd eveneens aangehouden.

Straatroof

AMERSFOORT Op dinsdag 5 april deed een bejaarde vrouw aangifte van een straatroof van maandag 4 april.

Op maandag 4 april rond 15.00 uur liep een 84-jarige vrouw uit Amersfoort over het Telemannhof. Plotseling werd zij van achteren door een fietser benaderd en van haar tas beroofd. De verdachte fietser gooide de tas verderop weg, maar de portemonnee en sleutels bleken er toen uit te zijn verdwenen. Gezien de snelheid waarmee de straatroof gebeurde, kon het bejaarde slachtoffer geen signalement van de verdachte geven.

Getuigen van de beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Gaslek

AMERSFOORT Op dinsdag 5 april werd de Langestraat afgesloten in verband met een gaslek.

Rond 10.45 uur waren werklieden aan het werk op de Langestraat. Bij de werkzaamheden werd een huisaansluiting op een hoofdgasleiding beschadigd, waardoor deze lek raakte. Direct werden de politie en brandweer gewaarschuwd.

Het gedeelte van de Langestraat tussen de Kamperbinnenpoort en de Kortegracht werd afgesloten en het winkelend publiek werd op afstand gehouden. Het personeel en de klanten van twintig winkels en de bewoners van zeven woningen werden geëvacueerd.

Aanvankelijk werd het lek door personeel van het energiebedrijf provisorisch met tape gedicht. Later werd voor een definitieve afdichting gezorgd. Rond 12.45 uur werd alles vrijgegeven en de afzettingen opgeheven.