LEICA GEOSYSTEMS

Het Kadaster kiest voor Leica Geosystems

Belangrijk tender succes - Het Kadaster kiest voor Leica Geosystems!

Rijswijk/Nederland - 6 april 2005 - Leica Geosystems heeft de Europese aanbesteding van het Kadaster gewonnen. Naar aanleiding daarvan is er een overeenkomst met het Kadaster gesloten inzake de levering van omstreeks 50 Tachymeters van het type TCRP1203 met de bijbehorende accessoires, onderhouds- en supportcontracten. De TCRP1203 Tachymeter, die vorig jaar werd geïntroduceerd, behoort tot de zeer goed ontvangen System1200-reeks, waarmee Leica Geosystems wereldwijd grote successen heeft geboekt.

Mevrouw drs. Th.A.J. Burmanje, Voorzitter Raad van Bestuur van het Kadaster en de heer R. E. Worms, Managing Director Leica Geosystems BV, ondertekenden op 15 maart 2005 het contract waarmee Leica Geosystems officieel de opdracht kreeg voor de levering van de high-end Tachymeters. Deze overeenkomst heeft een looptijd van 3 jaar.

'De ondertekening van deze overeenkomst is een belangrijke mijlpaal in onze relatie met het Kadaster en vormt een belangrijke stap voorwaarts voor Leica Geosystems', aldus René Worms die zich zeer tevreden toonde over de gemaakte afspraken. 'Wij hebben het genoegen om samen met het Kadaster aan deze belangrijke overeenkomst te werken en zien er alvast naar uit om het tastbare bewijs te leveren van de Leica-waarden, nl. kwaliteit, toewijding en professionaliteit'.

Voor de in oktober 2004 uitgeschreven aanbesteding kwamen uiteindelijk
- na bekendmaking van de tendercriteria- 2 vooraanstaande leveranciers van topografische instrumenten in aanmerking. De aanbestedingsprocedure bestond uit een aantal fasen, waaronder een testperiode van 2 weken. Gedurende deze periode werden de concurrerende merken door de landmeters van het Kadaster aan een intensieve field test onderworpen. Een multidisciplinair team heeft de aanbiedingen uiteindelijk beoordeeld en op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding werd de aanbesteding toegekend aan Leica Geosystems.


---


-
Een foto van de ondertekening is beschikbaar via www.perssupport.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Leica Geosystems BV
René E. Worms, Managing Director
Tel : +31 (0)70 307.89.49
Fax: +31 (0)70 307.89.19
GSM: +31 (0)6 533.532.68
E-mail: rene.worms@leica-geosystems.com

Kadaster
Drs. M.M.J. van Duijnhoven
Communicatiemanager
Tel : +31 (0) 55- 5285229
Fax: +31 (0) 55 - 5285032

Leica Geosystems
De Divisie Surveying & Engineering van Leica Geosystems levert oplossingen voor het positioneren en verzamelen van gegevens voor landmeten, weg- en waterbouw, constructiesectoren en mijnindustrieën. Met de toonaangevende technologieën die toegepast zijn in TotaalStations, GPS, waterpassen en Machinebesturing applicaties, heeft het bedrijf zich geprofileerd als de toonaangevende leverancier van oplossingen voor ruimte-informatie. De Divisie Surveying & Engineering is de grootste binnen Leica Geosystems, en is goed voor meer dan 60% van de jaarlijkse omzet van het bedrijf. Na bijna 200 jaar pionierswerk in oplossingen om de wereld op te meten, worden de producten van Leica Geosystems wereldwijd vertrouwd door professionals om ruimte-informatie te verzamelen, te analyseren en te presenteren. Leica Geosystems is vooral bekend om zijn uitgebreide gamma producten voor accuraat verzamelen, snel modelleren, gemakkelijk analyseren, visualiseren en presenteren van ruimte-informatie in 3D. Zij die elke dag Leica-producten gebruiken, kennen de betrouwbaarheid, de waarde en de superieure klantendienst. Met het hoofdkantoor in Heerbrugg, Zwitserland, is Leica Geosystems een wereldbedrijf met tienduizenden klanten die worden ondersteund door meer dan 2.400 werknemers in 23 landen en honderden bekwame partners in meer dan 120 landen wereldwijd. Leica Geosystems is een beursgenoteerde onderneming die geregistreerd staat bij de Swiss Stock Exchange (SWX).