Politie Hollands Midden

Hillegom Brand in bedrijf

In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 april heeft in een agrarisch bedrijf aan de Pastoorlaan een brand gewoed. De brand werd rond 01.45 uur ontdekt. Er zijn geen gewonden gevallen. Rond half vijf gaf de brandweer het sein 'brand meester'. Omliggende woonhuis en glazen kassen konden worden behouden. In verband met mogelijke asbest is het gebied rondom het gebouw afgezet. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Leiden Verdachte van beroving aangehouden

De politie heeft op dinsdag 5 april in de middag een 32-jarige man uit Leiden aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de nacht een 58-jarige taxichauffeur uit Leiden te hebben bedreigd en beroofd. De chauffeur nam vanaf de Diamantlaan een klant mee. Korte tijd later bedreigde de man de chauffeur met een mes en wilde hem een andere route laten rijden. Op de Haagweg heeft de chauffeur echter de auto stilgezet en is de auto uitgegaan en weggerend. De klant heeft kort hierop eveneens de auto verlaten. De taxichauffeur ontdekte bij terugkomst dat er uit de auto een mobiele telefoon was weggenomen. De politie kwam de verdachte op het spoor via zijn mobielenummer bij de taxicentrale. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid bij justitie. De verdachte zou het mes en de telefoon van de chauffeur hebben. De goederen zijn nog niet teruggevonden.

Waddinxveen Beroving

Op de Busken Huetlaan is op dinsdagavond 5 april om half negen een handgemeen ontstaan waarbij een 28-jarige man uit Waddinxveen beroofd werd van zijn mobiele telefoon. Tijdens het voorval probeerde een derde man, een 29-jarige Waddinxvener, tussen beiden te komen waarbij hij een hoofdwond opliep. De verdachte is vervolgens weggekomen. Door contact op te nemen met de verdachte, via de gestolen telefoon, kon de politie de verdachte achterhalen en hem gebieden om op zijn lokatie in Boskoop te blijven. De verdachte, een 28-jarige plaatsgenoot, bleek onder invloed te zijn van alcohol. De verdachte is op de Bosweg aangehouden en verhoord op het politiebureau.

Krimpen a/d Lek/ Stolwijk/ Schoonhoven Bromfietscontrole

Op dinsdag 5 april is er een grote bromfietscontrole gehouden in Krimpen aan de Lek, Stolwijk en Schoonhoven. In samenwerking met de verkeersdienst is er gecontroleerd op snelheid, geluidsoverlast, in het bezit zijn van een rijbewijs, plaats op de weg (het rijden over fietspaden) en andere voorkomende overtredingen. In totaal zijn er 16 bekeuringen uitgeschreven.

Gouda Beroofd van tas Een 37-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is op dinsdag 5 april even voor 18.00 uur bij de flat van de Gildenburg beroofd van haar tas. De vrouw had net boodschappen gedaan in het winkelcentrum en wilde haar kind in de auto zetten. Op dat moment voelde ze dat haar tas van haar schouder werd getrokken. Zij zag hierna een jongen met haar tas wegfietsen in de richting van het poortje bij de Veenzoom. Een getuige is de jongen achterna gereden met de auto, maar is hem kwijtgeraakt. De politie stelt een onderzoek in.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 6 april 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --