Gemeente Gorinchem


Echtpaar Bos-Koppelaar 60 jaar bij elkaar
.
Op 17 maart was het 60 jaar geleden dat de heer en mevrouw Bos-Koppelaar in het huwelijksbootje stapten. Reden genoeg voor burgemeester IJssels om het echtpaar deze dag een bezoek te brengen.

Tachtig jaar geleden is de heer Bos in Giessen-Nieuwerkerk geboren, waarna hij op vijfjarige leeftijd naar Gorinchem gekomen is. Zijn vrouw zag een jaar eerder in Sleeuwijk het levenslicht. In 1945 zijn zij na hun huwelijk in Gorinchem in gaan wonen bij de ouders van de heer Bos. Na op verschillende adressen binnen Gorinchem te hebben gewoond, worden zij nu liefdevol verzorgd in Huize Steijndeld.

Tot 13 jaar geleden, toen mevrouw Bos-Koppelaar ziek werd, ging het echtpaar op vakantie naar Italië. Twee keer per jaar reden zij met de auto naar het Gardameer om in die omgeving te kamperen. Hun wens ligt nog steeds in Italië.

Het echtpaar heeft altijd keihard gewerkt. Mevrouw Bos-Koppelaar heeft vroeger schoongemaakt bij verschillende huisartsen in Gorinchem. Zij stond altijd voor iedereen klaar. Hetzelfde geldt voor de heer Bos. Na de ziekte van zijn vrouw heeft hij de verzorging op zich genomen. Tot op de dag van vandaag zorgt hij voor zijn vrouw; niets is hem te veel. De heer Bos heeft in het verleden onder andere gewerkt bij de reservepolitie in Gorinchem, bij De Haan Staalbedrijf, waar hij wegens gezondheidsredenen moest stoppen, en als chef pompbediende bij de firma Voorsluijs.

Het echtpaar heeft veel toneelgespeeld bij de toneelvereniging. Afgelopen carnaval is mevrouw Bos-Koppelaar zelfs nog prinses carnaval geweest. Het echtpaar is gezellig voor elkaar en zijn echte feestbeesten.

De heer en mevrouw Bos-Koppelaar kunnen nog erg genieten van de oudheden in Gorinchem, zoals de Grote Kerk en Buiten de Waterpoort. De Sleeuwijksedijk blijft altijd een speciaal plekje in het hart van mevrouw houden.

Het echtpaar mag zich verheugen met 3 kinderen, 4 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. De heuglijke dag is gevierd met koffie met gebak en een familielunch.
.