Gemeente Gorinchem


Burgemeester bezoekt echtpaar Van Tilborg-Van der Vliet voor derde keer
.
Op 4 april was het 70 jaar geleden dat de heer en mevrouw Van Tilborg-Van der Vliet in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester IJssels ging bij het echtpaar langs om hen met deze mijlpaal te feliciteren. Bij het 60- en 65-jarig huwelijk heeft het echtpaar eveneens de gelukwensen van de burgemeester in ontvangst genomen.

De heer Van Tilborg zag negentig jaar geleden het levenslicht in Rijswijk. Zijn vrouw werd twee jaar later geboren in Andel. In Andel is het stel in 1935 getrouwd. Na in een rustig dorp opgegroeid te zijn, zijn zij direct na hun trouwen naar Gorinchem gekomen. Zij gingen hier een heel ander leven tegemoet. De eerste twintig jaar hebben zij in de Bloempotsteeg gewoond, waarna zij verhuist zijn naar de Balensteiger.

De heer Van Tilborg had de Ambachtschool afgerond en kon in Gorinchem werk krijgen als huisschilder/behanger. Mevrouw heeft, voordat ze in het huwelijksbootje stapte, gewerkt als hulp in de huishouding bij een dominee. Kort na hun huwelijk is hun enige kind geboren, waardoor de taken thuis voorrang kregen.

Zowel de heer als mevrouw Van Tilborg-Van der Vliet zijn respectievelijk lid geweest van een mannen- en een vrouwenkoor. Daarnaast zijn zij nog dertig jaar lang vrijwilligers geweest in het Gasthuis.

De heuglijke dag is voor het echtpaar rustig verlopen. s Ochtends mochten ze bloemstukken en een taart in ontvangst nemen. Hun dochter, de dominee en de burgemeester hebben vervolgens een bezoek gebracht. s Avonds hebben zij met ongeveer tien personen de mijlpaal gevierd.

Het echtpaar mag zich verheugen met een dochter en een kleindochter. .