Gemeente Weert

6 april 2005

Iedereen welkom

Discussiebijeenkomst over landbouwontwikkelingsgebieden

In de gemeenten Weert en Nederweert wordt op dit moment druk gediscussieerd over de plannen voor de inrichting van landbouwontwikkelingsgebieden. Beide gemeenten willen graag weten hoe hun inwoners en de dorpsraden denken over de landbouwontwikkelingsgebieden. Hiervoor vinden twee consultatiebijeenkomsten plaats. In Weert kan men hierover meepraten op maandag 18 april a.s. tijdens een bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis van Weert. Die bijeenkomst begint om 19.30 uur. In Nederweert vindt op 19 april in gemeenschapshuis Haaze-hoof in Ospel een dergelijke bijeenkomst plaats.

Op 30 maart discussieerden de gemeenteraden van Weert en Nederweert over de inrichting van de landbouwontwikkelingsgebieden, de zoekgebieden voor het vestigen van intensieve veehouderijen. Deze LOG's zijn in Nederweert en Weert de enige gebieden waar nog nieuwe bedrijven in deze sector mogen komen. Beide gemeenten zijn bezig vast te leggen wáár in deze gebieden veehouderijbedrijven zich kunnen vestigen en hoe dat kan. Die uitwerking gebeurt samen met agrarische ondernemers en burgers. De gemeente Weert heeft diverse kleinere zoekgebieden, waarvan de belangrijkste in Tungelroy ligt.

Programma
Tijdens de discussieavond wordt gestart met een presentatie van de plannen, waarna wordt gesproken over de begrenzing, vestigingsvormen en -voorwaarden voor de verschillende LOG's in Weert. Ook de standpunten van de gemeenteraad van Weert komen tijdens deze avond aan de orde.

Aanmelden
Het gaat om een discussieavond, dus geïnteresseerden zijn van harte welkom. Omdat er veel mensen worden verwacht, wordt belangstellenden verzocht zich tevoren aan te melden. Dat kan bij de gemeente Weert, secretariaat sector Stadsontwikkeling, tel. 575 211.

Ondernemers en burgers
De afgelopen maanden is er aan de plannen flink gewerkt. Er heeft inmiddels een discussie met enkele Weerter en Nederweerter ondernemers uit de sector over de LOG's plaatsgevonden. Ook een zogenaamde klankbordgroep, bestaande uit ondernemers, vertegenwoordigers van natuurorganisaties en burgers uit Weert en Nederweert, heeft zich uitgebreid gebogen over de voorstellen. Hun adviezen zijn opgenomen in de plannen die op 18 april gepresenteerd worden. Als iedereen zijn of haar mening heeft kunnen geven, volgt in mei het eindrapport. Het is dan aan beide gemeenteraden om, als het goed is vóór de zomer, een besluit te nemen over nieuwvesting van intensieve veehouderijen.

2005.053 FS


---- --