AutoRai

Toyota benoemt nieuwe Vice-President van External Affairs

(6-4-2005)
Toyota heeft deze week aangekondigd dat de heer Piet Steel per direct is benoemd tot de nieuwe Vice-President van External Affairs voor Toyota Motor Europe (TME).
Steel wordt bij het Europese hoofdkantoor van Toyota in Brussel verantwoordelijk voor de activiteiten van Corporate and Government Affairs, en legt verantwoording af aan dhr. Shigenobu Uchikawa, Senior Vice-President, TME. Uchikawa legt verantwoording af aan dr. Takis Athanasopoulos, Executive Vice-President van TME en Managing Officer van Toyota Motor Corporation.

âToyota is blij de heer Steel te mogen verwelkomen op zijn nieuwe positie binnen onze Europese familieâ, aldus dr. Athanasopoulos. âWij vertrouwen erop dat hij een belangrijke rol zal spelen in de ontwikkeling en groei van Toyotaâs activiteiten op het gebied van buitenlandse zaken.â
Steel was van 1975 tot 1997 werkzaam voor het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij was onder meer actief als ambassadeur voor Vietnam, consul-generaal voor Hongkong, en hoofd van de VN-afdeling bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Van 1997 tot 2005 was Steel werkzaam als directeur Public Affairs bij de Solvay-groep, waar hij toezicht hield op de wereldwijde activiteiten van het chemische en farmaceutische bedrijf op het gebied van bestuurszaken. Steel werd geboren in 1950, is getrouwd, en heeft twee dochters.