AutoRai

Citroën C4 met automaat

(6-4-2005)
Citroën levert de C4 ook met een automatische transmissie. De moderne, sequentieel te bedienen automaat is als optie verkrijgbaar op de C4 Coupé met 1.6 16V benzinemotor, en op de C4 Berline met 1.6 16V en 2.0 16V benzinemotor.
De Citroën C4 maakte al bij zijn lancering indruk met zijn grote hoeveelheid vooruitstrevende voorzieningen, die stuk voor stuk uniek zijn voor een auto in dit segment. Zoals het Lane Departure Warning System, dat de bestuurder bij snelheden boven 80 km/h waarschuwt voor het overschrijden van een wegmarkering zonder dat hij de richtingaanwijzer gebruikt. Of de dubbele, meedraaiende Xenon koplampen, de parfumeur, en de parkeer-, licht- en regensensoren. De Citroën C4 is bovendien de eerste auto waarbij het stuurwiel rond een vaste kern draait, zodat de bedieningselementen â ongeacht de positie van het stuur â altijd op dezelfde plaats zitten. Allemaal elementen die bijdragen aan het rijplezier en -comfort van de Citroën C4.

Automatisch of sequentieel
De moderne automatische transmissie is verkrijgbaar in combinatie met twee benzinemotoren: de 1.6 16V met 110 pk/80 kW of de 2.0i 16V met 138 pk/100 kW, die uitsluitend in de C4 Berline met automaat verkrijgbaar is. De transmissie kent naast een automaatstand ook een handmatige modus, waarin de vier verzetten met de hand sequentieel kunnen worden geselecteerd. Een lichte aanraking van de transmissiehendel is hiervoor voldoende. Ook met de automaat blijft het brandstofverbruik bescheiden: de 1.6 16V Automaat neemt gemiddeld genoegen met 7,6 l/100 km (1 op 13,2), de 2.0 16V Automaat verbruikt gemiddeld 8,1 l/100 km (1 op 12,3).

Bijzonder compleet
Iedere Citroën C4 wordt geleverd met een uiterst complete standaarduitrusting. Zo beschikt de Ligne Séduction al over een veiligheidsuitrusting met ABS, hoofd-, zij- en gordijnairbags. Niet voor niets behaalde de C4 bij de recente botsproeven van Euro NCAP het maximum van vijf sterren voor inzittendenveiligheid, terwijl drie sterren werden verdiend voor voetgangerveiligheid. Ook zaken als cruise control met snelheidsbegrenzer, een boordcomputer en elektrisch verstelbare buitenspiegels zijn standaard op iedere Citroën C4. De uitvoeringen Ligne Prestige van de Berline en VTR van de Coupé voegen daar nog eens airconditioning, mistlampen in de voorbumper, een parfumeur en een gekoeld dashboardkastje aan toe.

Prijzen
De meerprijs voor de automatische transmissie bedraagt ⬠1.500,â.