Gemeente Bedum


06 april 2005

Bitmap in bedum 1 jaar live Woensdag 6 april is de nieuwe website van de gemeente Bedum, www.bedum.nl, precies één jaar in de lucht. Met succes, dat blijkt onder andere uit een verdubbeling van het bezoekersaantal en een stijging in waardering bij landelijke peilingen van gemeentelijke websites.

De gemeente heeft veel in het werk gesteld om bedum.nl te verbeteren. Sinds de oplevering is de website uitgebreid met informatie over producten en diensten van de gemeente, informatie over besluitvorming van raad en college, toeristische informatie, et cetera. Ook hebben bezoekers de mogelijkheid gekregen om hun standpunt duidelijk te maken via een poll en te discussiëren over uiteenlopende onderwerpen in het forum. Dat deze inspanningen worden gewaardeerd blijkt onder andere uit de toename van het aantal bezoekers. Medio 2004 ontving bedum.nl gemiddeld 100 bezoekers per dag. In de eerste maanden van 2005 is het gemiddelde bezoekersaantal per dag bijna verdubbeld naar ruim 180! Ook op gebied van kwaliteit en het dienstverleningsniveau via heeft Bedum enorme vooruitgang geboekt. Uit landelijke peilingen van gemeentelijke websites bleek in januari 2004 dat de oude site als slechtste scoorde onder de gemeentelijke websites met een 510e plaats in de ranking. In minder dan een jaar tijd heeft Bedum zich gerevancheerd; in maart 2005 stond de website op de 121e plaats, en heeft daarmee 389 gemeentelijke sites achter zich gelaten!

Trots is de gemeente op deze prestatie, maar blijft werken aan vernieuwingen. Zo staan de eerste digitale formulieren inmiddels op de site. Hiermee kunnen bezoekers van de site een groeiend aantal producten en diensten nog eenvoudiger digitaal aanvragen.