Gemeente Coevorden

Adres gemeente coevorden: postbus 2 7740 AA Coevorden Tel (0524) 59 85 98 Fax (0524) 59 85 55 info@coevorden.nl

Commissie brengt advies uit over richtlijnen voor milieueffectrapport

De Commissie voor de milieueffectrapportage heeft advies uitgebracht over de richtlijnen voor de milieueffectrapportage Heege West 2 en 3. Ontwikkelingen rond de bedrijventerreinen Heege West 2 en 3 alsmede Europese jurisprudentie hebben ertoe geleid dat de gemeente Coevorden voor beide bedrijventerreinen de bestemmingsplanprocedure opnieuw uitvoert.

Voorafgaande aan de vaststelling van dit bestemmingsplan wordt een milieueffectprocedure doorlopen. Vanaf 6 januari 2005 heeft de startnotitie milieueffectrapportage ter inzage gelegen. Deze startnotitie is samen met de hierop binnengekomen reacties toegestuurd aan de commissie voor de milieueffectrapportage. De commissie heeft vervolgens een advies uitgebracht met betrekking tot het opstellen van richtlijnen. Deze richtlijnen worden uiteindelijk op 10 mei 2005 vastgesteld door de gemeenteraad en moeten in acht worden genomen bij het opstellen van de milieueffectrapportage.

De commissie beschouwt de volgende punten van essentieel belang: o omvang van de activiteit en beschrijving van de gevolgen: de rapportage dient zich te richten op het gehele Europark en dient niet beperkt te blijven tot de plangebieden van de bestemmingsplannen Heege West 2 en 3.
o milieugevolgen: de gevolgen van de bedrijvigheid en het gerelateerde verkeer en vervoer ten aanzien van geluid, luchtkwaliteit, energiegebruik en veiligheid moeten in de rapportage in beeld worden gebracht.
o de samenvatting: de samenvatting wordt vooral gelezen door de besluitvormers en insprekers en verdient daarom bijzondere aandacht. Het moet als zelfstandig document leesbaar zijn voor een brede doelgroep en een goede afspiegeling zijn van de inhoud van de rapportage.

Als in de milieueffectrapportage wordt voldoen aan deze punten is de rapportage volgens de commissie een goede basis voor het meewegen van het milieubelang in de besluitvorming.