PERSBERICHT - 2005-04-06

Eindcijfer van 8,8 bij gemiddelde landelijke score van 6,6

Globe Reisburo Almere-Stad is Reisbureau van het Jaar 2005

Globe Reisburo uit Almere-Stad is maandag 4 april uitgeroepen tot Reisbureau van het Jaar 2005. Officemanager Sandra Karsies kreeg de prijs uitgereikt door VVD Tweede Kamerlid, mevrouw Fadime Örgü. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke gala-avond in Hotel/Congrescentrum Heerlickheijd van Ermelo. De tweede plaats in de landelijke verkiezing was voor Reisbureau Internoord te Groningen en derde werd Montys Travel Service uit Haarlem.

Ambitieuze doelstellingen
Uit het juryrapport blijkt waarom de keuze van de jury op Globe Reisburo Almere-Stad is gevallen. Fadime Örgü: Globe Almere heeft heldere én ambitieuze doelstellingen. En koppelt daaraan niet alleen professionele maar ook een creatieve strategie om die doelstellingen te verwezenlijken. Kijkend naar de drie aspecten waarmee een reisbureau zich kan onderscheiden ten opzichte van internet - hulp bij het maken van keuzen, persoonlijke benadering en betrouwbaarheid - scoort Globe Almere een 8.8, vergeleken met een landelijk gemiddelde van 6.6.

De verkiezing, een initiatief van het ANVR en vakblad Reisrevue, heeft tot doel reisbureaus te stimuleren meer aandacht te besteden aan kwaliteit in hun bedrijfsvoering.

Procedure
De verkiezing bestaat uit diverse ronden, waarbij in de eerste twee ronden schriftelijke vragenlijsten ingevuld dienden te worden. In de mondelinge ronde die hierop volgde zijn alleen de reisbureaus bezocht die meer dan gemiddeld scoorden op de verschillende onderdelen. De beoordeling werd verzorgd door het management adviesbureau Deloitte. De twaalf provinciale winnaars die na deze ronden verkozen werden, dongen uiteindelijk mee naar de landelijke titel.

Selectie
Op basis van een gesprek met een deskundige jury werden de drie winnende reisbureaus geselecteerd. De jury bestond uit: juryvoorzitter de heer O.P.M. van den Brink (president-directeur transavia.com), mevrouw C. van Dongen (De Jong Intra Vakanties), de heer Hans Mosselman (Sudtours Vliegvakanties), mevrouw R. Engeman (directeur ANVR), de heer J. Lokhoff (hoofdredacteur vakblad Reisrevue) en prof. Frank Go (Erasmus Universiteit)

Bij de foto: Grote vreugde over de uitverkiezing bij het winnende team van Globe Reisbureau Almere-Stad.

Noot voor de redactie (