Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht 06-04-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Ramkraak

RHENEN In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 april werd een ramkraak bij een winkel gepleegd.

Rond 02.45 uur werd met een auto de toegangsdeur van een winkel aan de Molenstraat geramd. Vervolgens zijn enkele verdachten de winkel binnengegaan en hebben daar een partij parfum en cosmetica-artikelen gestolen. Daarna zijn zij in de auto gevlucht in de richting van de Herenstraat en vervolgens in de richting van Wageningen.

Door meerdere politie-eenheden, ook die van Gelderland Midden / Zuid, werd naar de verdachten en hun auto uitgekeken, maar zij werden niet meer aangetroffen.

Getuigen van de ramkraak of mensen die in de voorgaande dagen iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Molenstraat, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Teveel op

VEENENDAAL In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 april werd een automobilist aangehouden omdat hij te4 diep in het glaasje had gekeken.

Rond 01.20 uur werd een 40-jarige automobilist uit Rotterdam op de Trommelaar gecontroleerd. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 440 ug/l, twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdag 5 april van ongeveer 13.40 uur tot 14.20 uur een snelheidscontrole op de Parallelweg gehouden. In veertig minuten tijd passeerden 153 voertuigen de radar. 23 Automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 83 km/u.

Bedreiging en belediging

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 5 april werd een passagier van een auto aangehouden voor bedreiging en belediging.

Rond 14.40 uur zagen politiemensen een automobiliste over de Molenvliet rijden, terwijl de vrouw niet handenvrij aan het bellen was. Zij gaven haar een stopteken en spraken haar vervolgens aan om haar een bekeuring te geven. Een 19-jarige passagier uit Wijk bij Duurstede was het daar klaarblijkelijk niet mee eens: hij beledigde één van de agenten en bedreigde hem verbaal. Daarop werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdag 5 april van 14.45 uur tot 15.15 uur een snelheidscontrole op de Grote Beer gehouden. In dat half uur werd de snelheid van 286 voertuigen gecontroleerd. Veertien automobilisten reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u.