Gemeente Zwolle

Eerste fase wijkboerderij Stadshagen van start!

Het is zover? de eerste fase van de wijkboerderij is van start gegaan. Vandaag geeft wethouder Peter Pot het officiële startsein. Hierna kan aannemer Van Gelder van start met het droogleggen, omspitten en bemesten van de grond. Deze voorbereidende werkzaamheden zijn nodig om begin mei de weilanden in te zaaien.

Het gras moet ongeveer drie maanden groeien voordat de dieren er gebruik van kunnen maken. Na het inzaaien, worden er rondom de weilanden hekwerken geplaatst. Vervolgens legt de aannemer de wandelpaden en wegverharding bij de entree aan.

Tijdelijk onderkomen voor dieren
De eerste fase bestaat niet alleen uit het aanleggen van de dierenweides, maar er wordt ook een tijdelijk onderkomen voor de boerderijdieren gebouwd. Hiervoor heeft de gemeente een bouwvergunning aangevraagd. Als alles meezit zijn de dierenweides en de noodstal deze zomer klaar. Hierna breekt de tweede fase aan waarin de wijkboerderij gerealiseerd wordt met onder andere een ontvangstruimte, expositieruimte en definitieve stal.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de wijkboerderij? Neem dan voor de meest actuele informatie een kijkje op www.zwollestadshagen.nl onder 'voorzieningen' (voor de link naar stadshagen, zie onderaan deze pagina).